DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
13 yaşındaki kız tam 68 gün oruç tuttu. Sonunda ise…

13 yaşındaki kız tam 68 gün oruç tuttu. Sonunda ise…

Hindistan’ta yaşayan 13 yaşındaki Aradhana Samdariya, gönüllü olarak tuttuğu tam 68 günlük orucun ardından kalbinin durması ile hayatını kaybetti.\r\n\r\n

Hindistan’ta yaşayan 13 yaşındaki Aradhana Samdariya, gönüllü olarak tuttuğu tam 68 gün tuttuğu orucun ardından kalbinin durması ile hayatını kaybetti.

Tam 68 gün oruç tuttu

Hindistan’ın Haydarabad kentinde kuyumculuk yaparak yaşamlarını sürdüren ailenin bir kızı olan 13 yaşındaki Aradhana Samdariya herkesi üzdü. Küçük kızın Jain rahibesi olmak istediği ve ona 7 hafta oruç tutma izini verdikleri ortaya çıktı. Daha sonrasında ise orucu bırakması gerektiği söyleyenleri de dinlemedi. Oruca devam eden küçük kız 17 gün daha kaynamış su içerek beslendi. Ve sonunda ise kalbin durması sonucu hayatını kaybetti.

13 yaşındaki küçük kızın babası konuştu

13-yasindaki-kizJain rahibesi olmak isteyen Aradhana Samdariya’nın babasının yaptığı açıklamada ise “Oruç için izin istedi. 51 gün sonra durmasını istedik ancak bırakmadı. Orucu gönüllüydü. Kimse onu zorlamadı” şeklinde ifadeler yer aldı. Olayın sonrasında ise polis kızın açlıktan öldüğünü düşünerek aileye soruşturuyor.  Polis yetkilisi, Alman haber ajansı olan DPA’ya verdiği bilgide de “Pazar günü ailesine karşı suç teşkil eden adam öldürme suçlamasıyla soruşturma başlattık. Ailenin bir zorlaması var mı bunu incelemek zorundayız” dedi.Polis yaptığı soruşturma kapsamında eğer aile suçlu bulunursa, 10 yıla kadar uzanan hapis cezası görünüyor. Bir eyalet ise Jain topluluğu içinde orucun intihar ile aynı olduğu gerekçesi ile yasaklanmasının ardından,  Hindistan Yüksek Mahkemesi, dini özgürlükleri gerekçe göstererek yasağı kaldırdı.