DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kur’anı-ı yakan Danimarkalı adama büyük şok

Kur’anı-ı yakan Danimarkalı adama büyük şok

2015 yılında Danimarka’daki evinin bahçesinde Kur’anı-ı yakan adama büyük şok. Kur’an-ı yaktıktan sonraki görüntülerini de Facebook’ta paylaşmıştı.Danimarkalı adam evinin arka bahçesinde Kur’an-ı Kerim’i yakmış, bu görüntüleri de sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’da yayınlamıştı. Olayın ardından Danimarka’daki iki devlet savcısından biri olan Viborg kentinde görev yapan Jan Reckendorff, harekete geçti. Savcı Jan Reckendorff, bu adam hakkında “dine hakaret” suçundan dava

2015 yılında Danimarka’daki evinin bahçesinde Kur’anı-ı yakan adama büyük şok. Kur’an-ı yaktıktan sonraki görüntülerini de Facebook’ta paylaşmıştı.Danimarkalı adam evinin arka bahçesinde Kur’an-ı Kerim’i yakmış, bu görüntüleri de sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’da yayınlamıştı. Olayın ardından Danimarka’daki iki devlet savcısından biri olan Viborg kentinde görev yapan Jan Reckendorff, harekete geçti. Savcı Jan Reckendorff, bu adam hakkında “dine hakaret” suçundan dava açılmasını istedi. Hakkında iddianame hazırlanan sanık, Danimarka Ceza Hukukunun 140. maddesinde düzenlenen “dine hakaret (küfür)” maddesine aykırılıktan yargılanacak.

Kur’anı-ı yakan Danimarkalı adama büyük şok

Ünlü savcı Jan Reckendorff’un konu ile ilgili açıklamasında, “Savcılığımıza göre, İncil ve Kur’an-ı Kerim gibi kutsal kitapların yakıldığı olaylarda, kamusal ya da dine hakaret konularını kapsayan ‘dine hakaret’ maddesi ihlal edilmiş olabiliyor. Olayı inceleyen savcılığımıza göre, konuyla ilgili kararı mahkemelerin verebilmesi için sanık hakkında dava açılması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.42 yaşındaki Danimarkalı adam hakkında hazırlanan iddianamede, Kur’an-ı Kerim’i yakıp videosunu da  “Özgürlüğe Evet, İslam’a Hayır” (Ja Til Frihed, Nej Til İslam) isimli grupta paylaştığı belirtildi. Davanın ilk duruşması Aalborg Mahkemesinde görülecek. Fakat duruşmanın tarihi belirlenemedi.