DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
“ Kuru temizleme ” etiketi olan giysiler evde nasıl yıkanır?

“ Kuru temizleme ” etiketi olan giysiler evde nasıl yıkanır?

Kuru temizleme işleminde su yerine petrol ürünü kullanılır. Kıyafetler kuru temizlemeyle ne kadar temizlenirse temizlensin su ve deterjan teması olmadığından ürün özelliğini korumaktadır.  Aslında bu yöntemde de giysi kuru değil yine bir çözelti ile makinede yıkanmaktadır. Ancak işin içinde su olmadığından adına kuru temizleme denmiştir. Kuru temizleme işleminde kullanılan çözeltiler insan sağlığı için çok zararlıdır.

Kuru temizleme işleminde su yerine petrol ürünü kullanılır. Kıyafetler kuru temizlemeyle ne kadar temizlenirse temizlensin su ve deterjan teması olmadığından ürün özelliğini korumaktadır.  Aslında bu yöntemde de giysi kuru değil yine bir çözelti ile makinede yıkanmaktadır. Ancak işin içinde su olmadığından adına kuru temizleme denmiştir. Kuru temizleme işleminde kullanılan çözeltiler insan sağlığı için çok zararlıdır. Kullanılan perk maddesi çok zehirli bir maddedir ve insanda baş ağrısı, mide bulantısı gibi etkileri vardır. Aslında pek çok giysi türü kuru temizleme gerektirmez. Giysiler üzerindeki sadece kuru temizleme yapınız uyarısı üretici firmanın ürünü garantiye almak ve herhangi bir bozulmada ürünü geri almamak için koyduğu bir uyarıdır. Çünkü kuru temizlemede ürün ilk günkü gibi duracak ve bozulmayacaktır.

 “Kuru temizleme” etiketi olan giysiler evde nasıl yıkanır?

Hepimiz biliyoruz ki Kuru temizleme işlemi pahalı bir işlem. Bu nedenle kuru temizleme etiketi olan ürünlerimizi kuru temizlemeye vermeden önce şu yöntemleri deneyebiliriz.   sadece-kuru-temizlemeHavalandırmak: Özellikle, kirli olmayan ama istenmeyen kokuların sindiği bir kıyafeti 48 saat boyunca açık havada bırakarak, istenmeyen kokulardan kurtulabilirsiniz. Havalandırma, kokuların gitmesi ve giysiye sinmiş yumuşatıcı kokusunun tekrar ortaya çıkması için etkili bir yöntemdir. Bu şekilde giysi herhangi bir kimyasala maruz kalmadığından giysinin ömrünü de uzatmış olursunuz.Buharlama: Buharlama işlemi, aşırı hassas çamaşırlardaki hafif lekeler için idealdir. İpek, kaşmir ya da akrilik gibi hassas kumaşları makinede yıkamamak için, buharla lekeyi yumuşatıp, elbise fırçasıyla lekeleri fırçalayabilirsiniz.Buzluğa koyma: Kuru temizleme gerektiren çamaşırları güvelerden ve güve yumurtalarından kurtarmak için giysileri buzluğa koyabilirsiniz.İşlemeli kıyafetlerinizi temizlerken havalandırdıktan sonra, mikro fiber bir bezi, hassas çamaşırlar için uygun bir deterjanı sıcak suyla iyice seyrelterek hazırladığınız karışımla ıslatın. Sonra, su lekesi kalmaması için ıslattığınız bezi iyice sıkın. Bez ile kıyafeti silmeyin, küçük dokunuşlarla lekeye hafif hafif tampon yapın. Göreceksiniz leke çıkacaktır.Kaşmir kıyafetleriniz üzerindeki lekeler kuruduktan sonra elbise fırçasıyla temizlenebilir. Eğer yıkanması gerekiyorsa, çamaşır makinesinde, 20 dakika, hassas çamaşırlar programında uygun bir deterjanla ters çevrilip ve bez bir torbanın içinde yıkanabilir. Kurutmak için kesinlikle çamaşır kurutmalığına asılmamalı, düz bir zeminde havlu üzerine yayılarak kurutulmalıdır.