DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kuzey Kore’nin nükleer denemesi bakın neye yol açtı

Kuzey Kore’nin nükleer denemesi bakın neye yol açtı

Kuzey Kore’nin uzun zamandır üzerinde durduğu nükleer patlamanın ilk denemesinin yapıldığını ve bu denemeden olumlu sonuç aldıklarını açıklandı.\r\n\r\n

Kuzey Kore’nin uzun zamandır üzerinde durduğu nükleer patlamanın ilk denemesinin yapıldığını ve bu denemeden olumlu sonuç aldıklarını açıklandı.Kuzey Kore’nin nükleer patlama deneyimi başarılı sonuçladı. Devlet televizyonu, bu denemenin Kuzey Kore’nin kuruluşunun 68. yıl dönümünde gerçekleştiğini belirtti. Ve  ülkenin nükleer savaş başlıklarını balistik füzelere yerleştirme teknolojisini geliştirdiğini kesin ve net olarak ispatladığını duyurdu.Pyongyang yönetimi ise nükleer silahların daha da çok geliştirilmesi için çalışmalara devam edeceğinin altını çizdi.  Güney Kore ordusundan gelen açıklamada ise Pyongyang yönetiminin bu zamana kadar yaptığı en büyük nükleer deneme olduğunu ve bu denemenin tam 5,3 büyüklüğünde bir sarsıntıyı tetiklediğini belirtti.

“Kim Jong-Un hükümetinin fanatik umursamazlığını”

nukleer-denemeGüney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, yapılan bu deneme ile ilgili “Kim Jong-Un hükümetinin fanatik umursamazlığını” bir kez daha gösterdiğini vurguladı.Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, ABD Başkanı Barack Obama ile görüştüğünü ifade etti.  Park, “Güney Kore’nin Pyongyang yönetimine daha fazla uluslararası baskı yapılması için elinden geleni yapacağım” dedi.Japonya Başbakanı Şinzo Abe  “Eğer Kuzey Kore nükleer denemede bulunduysa bu kesinlikle kabul edilemez. Buna güçlü bir tepki göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.