DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Artık maçlar Facebook üzerinden yayınlanacak

Artık maçlar Facebook üzerinden yayınlanacak

Son yıllarda futbol ve teknoloji arasında oldukça yakın bir ilişki bulunuyor. Bu durum İspanya’da da kendi gösterdi. İspanya 1.Futbol Ligi (La Liga) yönetimi radikal bir hamleye imza attı. Cuma günü oynanacak maçlar Facebook üzerinden naklen yayınlanacak.Alınan kararla birlikte artık her hafta bir La Liga karşılaşması sosyal paylaşım platformu olan Facebook üzerinden yayınlanacak. Bu durum yalnızca Cuma

Son yıllarda futbol ve teknoloji arasında oldukça yakın bir ilişki bulunuyor. Bu durum İspanya’da da kendi gösterdi. İspanya 1.Futbol Ligi (La Liga) yönetimi radikal bir hamleye imza attı. Cuma günü oynanacak maçlar Facebook üzerinden naklen yayınlanacak.Alınan kararla birlikte artık her hafta bir La Liga karşılaşması sosyal paylaşım platformu olan Facebook üzerinden yayınlanacak. Bu durum yalnızca Cuma günü oynanacak maçlarda geçerli olacak. Futbolseverler Cuma günleri televizyon yerine internet başında olacak.Konuyla ilgili ifadelerde bulunan La Liga yöneticileri bu uygulamanın amacının futbolun sosyal medyadaki popülaritesini artırmak olduğunu kaydetti.Futbolseverler için en iyi haber ise karşılaşmalara herhangi bir şifre koyulmayacak. Tüm izleyiciler karşılaşmaya şifresiz olarak ulaşabilecek.Açıklamada, ligde cuma günü oynanacak tüm karşılaşmaların, organizasyonun sosyal paylaşım sitesi Facebook’daki resmi hesabından canlı ve şifresiz olarak yayınlanacağı ifade edildi.La Liga geçtiğimiz sezon Atletico Madrid – Athletic Bilbao kadın takımlarının maçlarını yine Facebook üzerinden canlı yayınlamış ve 2 milyondan fazla kişi tarafından izlenmişti.

Uygulama ne zaman başlıyor?

Uygulama, bu akşam TSİ 22.45’te oynanacak Granada-Real Betis lig karşılaşması ile başlayacak.

Barcelona ve Real Madrid’in maçları Facebook üzerinden izlenebilecek mi?

İspanya ve Avrupa’nın en büyük takımlarından olan Real Madrid ile Barcelona bu devrim gibi uygulamaya dahil mi? Yöneticilerin bu konuyla ilgili bir ifadesi yok. Yapılan açıklamada maçların yalnızca Cuma günü sosyal medyadan yayınlanacağı paylaşıldı.