DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Londra bir kez daha ateşe verildi

Londra bir kez daha ateşe verildi

Londra en kötü günü olarak hatırladığı bundan 350 yıl önce meydana gelen yangın felaketinin ardından bugün bir kez daha ateşe verildi.\r\n

Londra en kötü günü olarak hatırladığı bundan 350 yıl önce meydana gelen yangın felaketinin ardından bugün bir kez daha ateşe verildi.1666 yılında yaşanan yangın felaketiyle Londra‘nın büyük bir kısmı küle dönmüştü. 350 yıl önce çıkan yangında en büyük zarar ise ahşap binaları etkilemişti. Londra’da bulunan 13 bin ev, kamu binası ve işyerinin kullanılmaz hale geldiği yangında ünlü isimlerden St. Paul Katedrali de kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

FELAKET TEKRAR HATIRLANDI

londra-yangin1666 yılında meydana gelen bu felaketi hatırlamak amacı ile Londralılar ilginç bir harekette bulundu. Londra’yı iki ayrı bölgeye bölen Thames Nehri üzerine uzunluğu tam 120 metre olan ahşap Londra maketi yerleştirildi. O günü tekrar hatırlamak ve unutmak istemeyen vatandaşlar 120 metre uzunluğundaki ahşap maketi ateşe verdiler. Londra  tekrardan alevlere büründü.350 yıl önceki yangından sonra Londra’ya hiç ahşap bina yapılmamıştı. Yaygından alınan dersle birlikte Londra’da yapılan binalar artık ahşapla değil taşla örülmüş şekilde yapılıyordu.