DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Lösemi hastaları için piyasada ilaç bulunamıyor

Lösemi hastaları için piyasada ilaç bulunamıyor

Talesemi ve lösemi hastaları için yaklaşık bir aydır ilaç bulunamadığını belirten Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, ilaçlara gelen yüzde 10’luk zamdan etkilendiini ifade etti. Hastalar çaresizce ilaç bekliyor Talasemi ve lösemi hastalarının zor durumlarını gün yüzüne çıkaran Başkan Faruk Başdemir, ilaç firmalarının ilaçlara zam gelmesini beklediklerini ve ilaçları depolarda sakladıklarını savundu. Hastaların ilçaları

Talesemi ve lösemi hastaları için yaklaşık bir aydır ilaç bulunamadığını belirten Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, ilaçlara gelen yüzde 10’luk zamdan etkilendiini ifade etti.

Hastalar çaresizce ilaç bekliyor

Talasemi ve lösemi hastalarının zor durumlarını gün yüzüne çıkaran Başkan Faruk Başdemir, ilaç firmalarının ilaçlara zam gelmesini beklediklerini ve ilaçları depolarda sakladıklarını savundu. Hastaların ilçaları kullanmamaları durumunda ise karaciğer, dalak, safra kesesinde bazı problemlerin oluşabileceği bilinmekte.Başkan Faruk Başdemir, “Dernek başkanlığının haricinde ben bir talasemi kan hastası velisiyim. Kızımın da kullandığı bir iğne var. Yaklaşık bir aydır, ilaca zam geleceği açıklandıktan sonradan beri iğneyi bulamıyoruz. Türkiye’de kızım gibi çok sayıda hasta var ve onlar da ilaç bulamıyor” diye konuştu.Başkan Faruk Başdemir, “Depolar biz gönderiyoruz diyorlar. Depoda ellerindeki ilaçları kendilerine de daha sonra firmalarda yeteri şekilde gelmediğini söylüyor. Yani herkes bir üst kuruma bu işi havale etmek suretiyle topu başkasına atıyor. Bu sorun Sağlık Bakanlığından kaynaklanmıyor. Bir dernek başkanı olarak onu görüyorum. Üreticisinden başlayıp bu işin satıcısına kadar kendilerinin kazanacağı kar marjına bakıyorlar. Maalesef bu hastaların gelecekleriyle, hayatlarıyla, kaderleriyle oynuyorlar. Bir kutuyla elde edecekleri gelirin hesabını yaparak maalesef böyle bir ahlaksızlık, vicdansızlık ticari ahlaka hiç sığmayacak bir davranış görüyoruz. Derhal bu anlayıştan vazgeçmelerini istiyoruz.”