DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Lufthansa’daki pilotlardan yeni bomba karar

Lufthansa’daki pilotlardan yeni bomba karar

Günlerdir grev nedeni ile uçuşların iptal edildiği Alman hava yolu şirketinin pilotlarının yeniden greve girdiği haberi geldi.\r\n\r\n

Günlerdir grev nedeni ile uçuşların iptal edildiği Alman hava yolu şirketinin pilotlarının yeniden greve girdiği haberi geldi.Alman hava yolu şirketinde çalışan pilotlar maaşlarının yükseltilmesini istemiş fakat bu istekleri yerine gelmeyince greve girmişlerdi. Yaptıkları grev ile çok sayıda uçuş iptal edilmiş, binlerce yolcu da mağdur olmuştu. Alman hava yolu şirketindeki görevli pilotların bu hafta içinde de yeniden greve başlayacağı bildirildi. Konu ile ilgili olarak  Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC) bir açıklama yaptı.

Lufthansa yeniden greve giriyorlufthansa-havayollari-ucagi-acil-inis-yapti

Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC)’den yapılan açıklamada, Alman hava yolu şirketinde çalışan sendikaya bağlı pilotların 29 Kasım Salı ve 30 Kasım Çarşamba saat 00.01 ile 23.59 arasında iş bırakma eylemi çağrısında bulunuldu. Bu çağrı ile birlikte 29 salı gününde yapılacak olan eylemin ülke genelindeki uçuşları da olumsuz etkileyeceği belirtildi. Görev bırakma eyleminin nedeni olarak ise, Lufthansa temsilcileriyle yapılan görüşmenin olumsuz olduğu ve sunulan teklifin kabul edilebilir bir şey olduğu açıklandı.Alman hava yolu şirketinin bu zamana kadar grevlerden dolayı iptal ettiği 4 günlük uçuşların sayısı toplam 2 bin 755 olarak açıklandı. İptal edilen bu uçuşlar ile birlikte yaklaşık 345 binden fazla yolcu etkilenmişti.

GREVLER MAKUL BİR TEKLİF GELMEDİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEK

Grevlerin ne kadar süreceği konusunda ipucu da veren Handwerg, Lufthansa’dan görüşülebilir bir teklif gelmediği sürece sürekli yeni direnişlerin gelebileceğini söyledi. Cockpit sendikası toplu iş görüşmelerinde, beş yıllık bir süre için, Nisan 2017’ye kadar toplamda yüzde 22’lik bir zam talep ediyor.Buna karşılık Lufthansa ara buluculuk yoluyla problemi çözmeyi öneriyor. Lufthansa sözcüsü Martin Leutke ARD ve ZDF’teki Morgenmagazin’e yaptığı açıklamada, “Bizim bir ara bulucumuz olması lazım” dedi. Cockpit sendikasını eleştiren Leutke, Cockpit’in hedefe kilitlenmiş bir çözüm yerine krizin tırmanmasını arzu ettiğinin görüldüğünü savundu. Cockpit sendikası ise ara bulucu teklifini geçen hafta Çarşamba günü ret etmişti.