DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
LYS soru ve cevapları açıklandı mı?

LYS soru ve cevapları açıklandı mı?

LYS 2016 sınavlarının sona ermesiyle öğrenciler gözlerini soru ve cevapların açıklanmasına çevirdi. Peki LYS Soru ve cevap anahtarları açıklandı mı?

ÖSYM’den yapılan duyuru ile LYS sınav soru ve cevapları açıklandı. LYS sınav maratonu bugün sonuçlandı ve öğrenciler LYS soru ve cevap anahtarını bekliyordu. ÖSYM, LYS 2, LYS 3 ve LYS 5 sınav soruları ve cevaplarını bugün açıkladı. Haberimizde bulunan linkten tahmini olarak LYS soru ve cevapları sonucunda puanlarınızı hesaplayabilirsiniz..

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın son oturumu edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) bugünyapıldı.LYS-3’ün sona ermesiyle bu yılın LYS maratonu sona erdi. Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da saat 10.00’da başlayan sınava 857 bin 32 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. LYS-3’te, adaylar TürkDili ve Edebiyatı ile Coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı.

LYS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

Öğrencilerin merakla beklediği LYS sınav soru ve cevap anahtarı açıklandı. LYS sınavlardan sonra doğru ve yanlışlarını kontrol etmek isteyen öğrenciler LYS sorularıyla birlikte tahmini puanlarını ve netlerini hesaplayacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM), LYS adaylarının 25 Haziran’da girdiği LYS 2, LYS 5 ve bugün yapılan LYS-3 oturumlarının soru ve cevaplarını saat 16.30’da internet sitesinde yayınlayacağını duyurmuştu. LYS-2 (fen bilimleri), LYS-5 (yabancı dil) ile bugün yapılan LYS-3’ün (edebiyat-coğrafya) soru ve cevapları saat 16.30’da ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı.

Üniversite adayları LYS sonrasında akıllarına takılan soruları Uzmana Sor uygulaması ile rehber öğretmenlere sorarak, 24 saat online cevap alabilirler. ‘Puan HesaplamaSihirbazı’ ile de tahmini netleri üzerinden tahmini puanlarını hesaplayıp, hangi üniversite ve bölümlere yerleşebileceğini görüp ona göre tercih yapabilirler.

LYS Uzmana Sor için tıklayın

Tahmini LYS puanını hesaplamak için tıklayın

2016-Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS2, LYS5, LYS3) Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı

Her yıl düzenli olarak ülke genelinde yapılan üniversite sınavları bazı alanlarda platform değişiklikleri yaparak öğrencilerden daha iyi sonuç almayı hedeflenmiştir. Gereken tüm araştırmaların yapılması sonucunda yaklaşık olarak son altı yılda aynı sınav sistemi ülkemizde yapılmaktadır. Yapılan bu üniversite seçme sınavının ardından vatandaşlar kendi ilgi ve yeteneklerine göre mesleki eğitimlerini alabilmek için gerekli olan şehre ve üniversiteye giderler. Her ne zaman olursa olsun vatandaşlar gerçekleştirmek zorunda oldukları işlem kolaylıkları için genel olarak sahip olmaları gereken nitelikler için bu lisans eğitimi şarttır. Lise eğitiminin son sınıfında bu sınava katılım hakkına sahip olurlar. Ayrıca bu sınava her on sekiz yaşını dolduran bireyler bu sınavdan kolayca hizmet alabilirler. Mart ve haziran aylarında iki oturum şeklinde yapılan bu sınava Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olan (barajı geçen öğrenciler) kolay bir şekilde diğer ikinci sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavına katılım da bulunabilirler. Kısaca LYS adı verilen bu sınava her yıl ortalama üç milyon öğrenci katılımda bulunur.

İstanbul’da sınava girecek öğrenciler kimlik ve arama kontrolünden geçtikten sonra salonlara giriş yapabildi. Adaylara, 56 sorunun yöneltileceği Türk Dili ve Edebiyatı testi için 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testinde ise adaylar 24 soruyu 35 dakika içinde cevaplayacak.  Bu arada adaylar içeride ter dökerken veliler için de dışarıda heyecanlı bekleyiş başladı. İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt’taki merkez kampüsü önünde bekleyen bazı velilerin dua ettikleri, bazılarının da Kur’an-ı Kerim okuduğu görüldü.  LYS-3 ile bu yılın LYS maratonu sona erecek.

2016-Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS4, LYS1) Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı

LYS PUAN HESAPLAMA KAÇ NET KAÇ PUAN GETİRİR?

LYS 2016 maratonunun sonuna gelindi. LYS’ye giren adaylar LYS puan hesaplama motoru yokatlas.yok.gov.tr ile kaç puan alacaklarını ve hangi üniversiteye girebileceklerini hesaplayabilirler. Üniversitelerin en popüler bölümleri olan Tıp, Hukuk, Mühendislik, Eğitim, PDR kazanmak için LYS’den kaç puan almak gerekir, kaç net yapmak gerekir sorularının yanıtlarını YÖK Yükseköğretim Atlası’ndan bulabilirsiniz.  200 puanla hangi üniversiteye girebilirim? 240 puanla hangi üniversiteye girebilirim? 270 puanla hangi üniversiteye girebilirim? 300 puanla hangi üniversiteye girebilirim sorularının yanıtları YÖK Yükseköğretim Atlası’nda.  Yükseköğretim Kurulu-YÖK’ün geçen sene hizmete soktuğu Yükseköğretim Atlası’na LYS adayları yokatlas.yok.gov.tr’den ulaşabilirler.