DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Macaristan’dan İstanbul saldırısına tepki!

Macaristan’dan İstanbul saldırısına tepki!

İstanbul’da 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bir tepki de Macaristan’dan geldi. Macaristan’dan AB’ye sert tepki geldi.\r\n\r\n

İstanbul’da 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bir tepki de Macaristan’dan geldi. Macaristan’dan AB’ye sert tepki geldi.İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan hain terör saldırısı tüm dünya basınında büyük bir yer tuttu. Çok sayıda ülke ve önemli isimler bu çirkin saldırıya tepki gösterdi. Son kınama ise Macaristan’dan geldi. Macaristan, “Bu AB’ye yapılmıştır.” dedi. Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Tamas Menczer, yaşanan korkunç saldırı hakkında bir açıklamada bulundu. Tamas Menczer, açıklamasında “Avrupa Birliği’nin güvenliği Türkiye’nin istikrarı ile başlar. Bu yüzden bu tür saldırılar Avrupa Birliği’ne karşı da yapılmıştır” ifadelerine yer verdi.Konu ile ilgili olarak Sputnik Türkiye’de yer verilen bir habere göre, Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Tamas Menczer, İstanbul’daki terör saldırısını en sert şekilde kınadığını ifade etti. Ve saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine baş sağlığı diledi. Terörün hiçbir şeklinin kabul edilemez olduğunun altını çizen Tamas Menczer, Türkiye’nin terörle mücadele konusunda kendilerinin vereceği desteğe güvenmelerini belirtti.

BU SALDIRI AB’YE YAPILDI

Dünya genelindeki her türlü terörle ortak bir mücadele içinde olmalarını ve birlikte adım atılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin bu konudaki istikrarının tüm Avrupa için önemli olduğunun vurgusunu yaptı. Ve “Avrupa Birliği’nin güvenliği Türkiye’nin istikrarı ile başlar. Bu yüzden bu tür saldırılar Avrupa Birliği’ne karşı da yapılmıştır” dedi.

İstanbul’daki hain saldırıda şehit sayısı yükseldi

İstanbul’da Cumartesi gecesi yürekleri sızlatan hain saldırıda şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Son gelen haberde şehit sayısının 44’e yükseldiği açıklandı.Saldırı ile ilgili son açıklama Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan geldi. Recep Akdağ hain terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 44’e yükseldiğini açıkladı. 36’sı polis olmak üzere 8 sivil yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı 2 gecedir bu hain saldırının içinde olduğunu ve uykusuz bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini belirtti.