DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Madrid derbisinde Cristiano Ronaldo’dan bir rekor daha

Madrid derbisinde Cristiano Ronaldo’dan bir rekor daha

İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) 12. haftasında gerçekleşen Real Madrid – Atletico Madrid karşılaşması Cristiano Ronaldo’nun rekoruyla bitti.

Vicente Calderon Stadı’nda gerçekleşen Madrid derbisi nefesleri kesti. İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) 12. haftasında Cristiano Ronaldo bir rekoru daha kırdı.Atletico Madrid’i deplasmanda 3-0 mağlup eden Real Madrid, bir rekora daha imza attı. Real Madrid tarihinin en çok gol atan futbolcusu Cristiano Ronaldo, Madrid derbileri tarihinde takımı adına en çok gol atan futbolcu rekorunu kırdı.

Cristiano Ronaldo rekoru tazeledi

Daha önceki rekor 2014 yılında hayatını kaybeden Real Madrid’in efsanevi yıldızı Alfredo Di Stéfano’daydı. Ronaldo, Alfredo’nun 17 gol rekorunu 18’e çıkararak bir rekor daha kırmış oldı.Ronaldo ayrıca, Lig’de 8 golle en çok gol atan Lionel Messi ve Luis Suarez’i yakalayarak Lig’de çekişmeli geçen gol krallığı yarışında bende varım dedi.cristiano-ronaldo-1

Maçtan önemli dakikalar

Nefes kesen mücadele Real Madrid’in baskısıyla başladı. Art arda ataklar geliştiren Real Madrid ekibi 12. dakikada Cristiano Ronaldo’nun ceza sahası içinden çektiği şutla gole çok yaklaştı ancak kaleci Jan Oblak’ın muhteşem kurtarışı gole izin vermedi.İlk ataktan 10 dakika sonra Real Madrid ekibi kaleyi çarprazdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Cristiano Ronaldo’nun sert şutu defansta Savic’e çarparak gol oldu. İlk yarı 1-0 Real Madrid’in galibiyetiyle bitti.İkinci yarı beraberliği yakalamak isteyen Atletico Madrid baskıyla başladı. Griezzmann ile geliştirilen ataklar golle sonuçlanmadı. Atakları sonuçsuz kalan Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone 62. dakikada Fernando Torres ve Gabi’nin yerlerine Gameiro ve Correa’yı oyuna alarak, takımının hücum yönünü güçlendirmeye çalıştı.70. dakikada ceza sahası içinde Ronaldo’ya yapılan müdahaleyi faul olarak değerlendiren hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ronaldo 70. dakikada ikinci golünü attı.İlerleyen dakikalarda Isco’nun muhteşem ara pası Bale ile buluştu. Bale’in yaptığı orta ile kendini gösteren Ronaldo farkı 3’e çıkardı. Hat-trick yapan Ronaldo Madrid derbileri tarihinde takımı adına en çok gol atan futbolcu rekorunu kırdı.Yeni bir rekorlar gelen galibiyetle Real Madrid, zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Atletico Madrid ise 21 puanla 5. sıraya geriledi.İspanyol basını maçın ardından “Cristiano, Calderon’u kapattı”, “Isco yaratıyor, Ronaldo öldürüyor”, “Madrid, Atletico’yu batırıyor ve derbiden daha sağlam bir lider olarak çıkıyor” başlıklarını attı.