DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mahkemeden Ebru Gündeş için zorla getirme kararı

Mahkemeden Ebru Gündeş için zorla getirme kararı

Beykoz’da bulunan tarihi yalılarına tadilat yaptıran Reza Zarrab ve Eşi Ebru Gündeş için mahkeme kararını verdi. Ebru Gündeş mahkemeye zorla getirilecek.

Beykoz Kanlıca’daki yalılarına kanunlara aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla Ebru Gündeş, ABD’de tutuklu olan eşi Reza Zarrab ve tadilat işlerini yapan Hakkı Süha Gökdemir hakkında 3’er yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya katılmayan Ebru Gündeş için mahkeme zorla getirme kararı verdi.

Ebru Gündeş duruşmaya yine katılmadı

Mahkeme hakimi, Gündeş’e usulüne uygun tebligat yapıldığını ancak rahatsız olduğu gerekçesiyle doktor raporu verdiğini ve geçen celse de yurt dışında olacağını mazeret göstererek duruşmaya katılmadığını söyledi. Mahkeme, Gündeş’in 2. celse de mazeretini kabul etmeyerek hakkında zorla getirme kararı verdi.Zarrab’ın  ifadesi istendiABD’de tutuklu bulunan Ebru Gündeş’in eşi Reza Zarrab hakkında mahkeme Adalet Bakanlığı’na müzekkere yazarak Sarraf’ın hangi eyalette tutuklu olduğunun sorulmasına karar verdi. Mahkemeden çıkan karar doğrultusunda, ABD’de tutuklu olan Zarrab’ın tutukluluk halinin kalması ve Türkiye’ye dönmesi durumunda ilk celsede mazeret bildirmeksizin zorla getirilecek. Duruşma 25 kasım 2016 tarihine ertelendi.Olayın geçmişi2011 yılında Kanlıca sahilinde bulunan Mehmet Arif Bey Yalılarından ikisini satın almış ve dört parselini kendi üzerine, beş parselini de eşi Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirmişti. Reza Zarrab söz konusu tarihi eser olarak tescili yapılan yalılara tadilat çalıştırması başlattı.Zarrab ve Eşi Gündeş hakkında tadilatın 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu’na aykırı gerçekleştiği iddiaları üzerine suç duyurusunda bulunuldu.Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede,  Zarrab ve Gündeş’in Beykoz’da bulunam 3 pafta 116 ada 4-5 parselde bulunan yalılarda, yapıya geçiş için bina boyunca asansör yapıldığı, bina cephesinde doluluk ve boşluk oranlarının değiştirildiğinin tespit edildiği  anlatıldı. İddianamede, şüpheliler Reza Zarrab, eşi Ebru Gündeş Sarraf ve tadilat işlemlerini yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir’in “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırılık” suçundan 6’şar aydan 3’er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.