DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Malta’da uçak düştü: 5 kişi hayatını kaybetti

Malta’da uçak düştü: 5 kişi hayatını kaybetti

AB yetkililerini Malta’dan Libya’ya götürmek için kalkan uçak kısa bir süre sonra bilinmeyen nedenle düştü. Ve 5 kişi hayatını kaybetti.\r\n\r\n

AB yetkililerini Malta’dan Libya’ya götürmek için kalkan uçak kısa bir süre sonra bilinmeyen nedenle düştü. Ve 5 kişi hayatını kaybetti.Malta’da bulunan Luqa Uluslararası Havaalanı’ndan Libya’ya gitmek için kalkan uçak, kalktıktan bir süre sonra düştü. Uçağın düşme nedeni henüz belirlenemedi. Düşen uçağın içerinde AB yetkililerinin olduğu ortaya çıktı. İki pervaneli metroliner uçağın düşüş nedeni merak ediliyor.

Malta’da düşen uçak birden alev aldı

ab-ucak-maltaMalta’dan kalktıktan sonra düşen uçağın enkazı birden alev aldı. AB yetkililerinde aralarında bulunduğu uçaktan 5 kişi kurtulamadı. Bölgenin en önemli gazetelerinden olan Times of Malta’nın yer verdiği haberlerde 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazanın ardından FRONTEX’in yaptığı açıklamada düşen uçağın kendisine ait olmadığını açıkladı. Bunların yanı sıra Luqa Uluslararası Havaalanı meydana gelen kaza nedeni ile gelecek bir emre kadar uçuşlarını kapattı.AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ise uçakta AB yetkililerinin bulunduğuna ilişkin çıkan haberlere  “Malta’da kaza yapan uçakta AB yetkilileri yoktu. Uçuşun, AB faaliyetleriye hiçbir ilgisi bulunmuyordu.” şeklinde açıklama yaptı.  Fakat Times of Malta gazetesi düşen uçağın Lüksemburg’a ait olduğunu ve içinde AB yetkililerinin olduğunu yazmıştı.

Endonezya’da uçak faciası: 13 ölü

Endonezya’nın Batam şehrinden Pangkal Pinang’a uçuş yapan Endonezya Polisi’ne ait m-28 Skytruck tipi uçak denize düştü. Yaşanan faciada 13 kişi hayatını kaybederken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.M-28 Skytruck ile Singapur Hava Trafik Kontrol Merkezi son temas 11:28’de uçağın kalkışından 50 dakika sonra kuruldu. Kontrolörlerin ulaşmaya çalıştığı uçaktan haber alınamayınca bölgeye arama kurtarma ekipleri gönderildi.Uçakta bulunan 8 yolcu, 5 mürettebat hayatını kaybetti. Uçağın enkazı Endonezyalı balıkçılar tarafından Riau Adası açıklarında bulundu.Bölge halkının uçağa ait olduğu düşünülen koltuk, polise ait çeşitli belgeler ve içinde cep telefonu yer aldığı bir çanta bulduğu aktarıldı.Bölge halkının kaza yakın bölgede uçağa ait olduğu düşünülen koltuk, polise ait çeşitli belgeler ve için de cep telefonu yer aldığı bir çanta bulduğu aktarıldı.Olayla ilgili olarak Endonezya ve Singapur havacılık yetkilileri tarafından hemen soruşturma başlatıldı.