DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Matej Mitrovic, Beşiktaş’ta!

Matej Mitrovic, Beşiktaş’ta!

Beşiktaş Hırvat ekibi Rijeka’da forma giyen Matej Mitrovic ile kadrosunu güçlendirdi.

Beşiktaş, Manoel Messias ve Yaroslav Rakitskiy gibi isimleri gündemine almış ancak oyuncuların yüksek bonservis ücreti nedeniyle bu transferlerden vazgeçmişti. Diğer alternatiflere yönelen Siyah-Beyazlılar, Matej Mitrovic ile anlaşmaya varıldı.Scout ekibine danışan Beşiktaş raporun olumlu olmasıyla ilk adımı atarak Rijeka ile görüşmelere başladı. Mitrovic için Rijeka’ya 3.5 milyon Euro önerildi. Oyuncunun kulübü bu teklifi kabul etti ve taraflar transfer için anlaştı. Önümüzdeki günlerde Mitrovic’in İstanbul’a ayak basarak sözleşmeyi imzalaması ve sonrasında Beşiktaş’ın Antalya’daki kampına katılması bekleniyor.Görüşmelere başlandığı borsaya bildirildiBeşiktaş Matej Mitrovic ve Rijeka kulübüyle görüşmelerine başlandığını borsaya bildirdi.”Matej Mitrovic’in transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır.”Önümüzdeki günlerde transferin gerçekleştiğine dair borsaya bildirimde bulunulması bekleniyor.

Slaven Bilic oyuncuyu ısrarla istemişti

2 sezon önce takımın başında bulunan Hırvat teknik direktör Slaven Bilic, Matej Mitrovic’in transfer edilmesini ısrarla istemişti. Ancak o dönem Beşiktaş transferi hayata geçiremedi.

Matej Mitrovic kimdir?

Matej Mitrovic, 10 Kasım 1993 tarihinde Hırvatistan’da bulunan Pozega şehrinde dünyaya geldi.Futbol hayatına Cibilia’da başlayan oyuncuyu, Rijeka 130.000 Euro ödeyerek 2013 yılında kadrosuna kattı. Uzunu boyuyla dikkat çeken 23 yaşındaki genç stoper, ihtiyaç olduğunda sağ bek ve ön libero gibi alternatif mevkilerde forma giyebilmekte.Sezon başında UEFA Avrupa Ligi elemesinde Başakşehir ile Rijeka eşleşti. Matej Mitrovic, bu eşleşmenin 2 maçın tamamında forma giydi ve Başakşehir ağlarına bir de gol bıraktı.Oyuncunun iyi ve kötü özellikleriSakatlıklarla başı dertten kurtulmayan Beşiktaş için oyuncunun stoper dışında sağ bek ve ön libero gibi alternatif mevkilerde oynaması Şenol Güneş’in elini güçledirebilir. Fiziğinin güçlü olması da oyuncuya büyük bir avantaj sağlıyor.Ancak oldukça genç bir yaşta olması nedeniyle maç tecürbesinin olmaması oyuncunun eksi yönlerinden biri. İlk kez Hırvatistan dışına çıkacak olan Mitrovic’in ülkeye uyum sürecinin ne kadar süreceği de bir bilinmez.Milli takım kariyeriHırvatistan’ın U19, U20 ve U21 gibi alt yaş kategorilerinde 18 kez milli olan Matej Mitrovic bunun yanı sıra 4 kez de Hırvatistan A takımı forması giymeyi başardı.EURO 2016 kadrosunda yer alan genç oyuncu maçlarda forma alamadı.