DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Matematik dersinde başarılı olabilmek için ne yapılmalıdır?

Matematik dersinde başarılı olabilmek için ne yapılmalıdır?

Matematik insanlarda doğuştan var olan düşünebilme kabiliyetini geliştirmeyi amaçlayan bir bilim dalıdır.  Şekil, sayı ve çoklukların yapı, özellik ve aralarındaki bağıntıları, düşünce yoluyla inceleyen bir bilim dalıdır. Matematik öğreniminde temel amaç kişinin farklı yönlerinin açığa çıkarılıp geliştirilmesini sağlamaktır. Matematik, aynı zamanda karşılaşacağımız olayları ve problemleri inceleyen, araştırma ve karşılaştırma yaparak her konuda mantıklı düşünmeyi ve

Matematik insanlarda doğuştan var olan düşünebilme kabiliyetini geliştirmeyi amaçlayan bir bilim dalıdır.  Şekil, sayı ve çoklukların yapı, özellik ve aralarındaki bağıntıları, düşünce yoluyla inceleyen bir bilim dalıdır. Matematik öğreniminde temel amaç kişinin farklı yönlerinin açığa çıkarılıp geliştirilmesini sağlamaktır. Matematik, aynı zamanda karşılaşacağımız olayları ve problemleri inceleyen, araştırma ve karşılaştırma yaparak her konuda mantıklı düşünmeyi ve doğruyu bulmamızı sağlayan bir derstir. Peki bu kadar geniş kapsamlı faydalara sahip matematik dersinde başarılı olabilmek için ne yapılmalıdır?

Matematik dersi soruları nasıl sorulardır?

Matematik sorularının ilk özelliği, sayılar yardımıyla problem çözebilme, matematiksel ilişkilerden yararlanarak düşünme yeteneğini geliştirmektir.Öğrenciler matematik sorularını çözerken sorunun ne anlama geldiğini anlayabilmek için gerekirse dikkatli bir şekilde sorunun altını çizmeli ve soruyu öyle okumalıdır. Soru çözerken en önemli kısım önce çok iyi anlamak ve çözüm yaparken de işlem hatası yapmamaktır. Çözme işlemini bittiğinde de mutlaka çözüm kontrol edilmelidir.Bazı matematik soruları eleme veya şıklarda gitme yoluyla da çözülebilmektedir.Matematik dersinde bir konuyla ilgili çok farklı sorular sorulabilmektedir. Aynı şekilde bir sorunun birden çok, farklı çözüm yolları da olabilmektedir. Sınavlarda başarıyı arttırmak, yanlış yapma ihtimalini en aza indirmek için bütün konulardan mümkün olduğunca fazla ve farklı tarzda sorular çözmek gerekmektedir.Matematik sorulardaki verilen hiçbir bilgi gereksiz değildir. Her veri sorunun çözümünde önemli olabilecek bir ayrıntıdır. Bu yüzden sorularda ki her ayrıntıya dikkatlice bakmak gerekmektedir.

Matematik dersine nasıl çalışılmalı?

Her derse olduğu gibi matematik dersine de mutlaka ön hazırlık yapmış olarak gitmek gerekir. Derslerde öğretmen, konu anlatımı ve örnek çözümünde dikkatle izlenmeli, anlaşılamayan veya eksik kalan kısımlar derste hemen sorulmalıdır. Öğretmenin soru çözmede kullandığı kısa yollar, birimler, formüller hem ezberlenmeli hem de sebep-sonuç ilişkisi kurularak öğrenilmelidir.Bireysel olarak matematik çalışılırken, konular derste iyi öğrenilmişse bile, düzenli test çözümü yapılmazsa çok çabuk unutulur. Matematik dersinde başarının şartı ön yargısız, sabırlı ve programlı çalışmaktır. Özellikle konu konu ve günü gününe çalışmak çok önemlidir. Bu çalışmalar yapılırken çözülemeyen sorular da vakit kaybetmeden bir bilene sorulup, doğru çözümleri öğrenilmelidir. Daha öncede söylediğimiz gibi çalışmalar mümkün olduğunca, çok sayıda ve farklı tarzda sorular ile zenginleştirilmelidir.Matematik dersi zor bir ders değildir. Bu dersteki başarısızlığın temelinde, kişinin yapması gereken çalışmaları zamanın da ve yeteri kadar yapmaması bulunmaktadır. Düzenli çalışılıp, gerekli altyapı oluşturulduğunda matematiğin eğlenceli bir ders olduğu da fark edilecektir.