DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Meksika’da havai fişek faciası

Meksika’da havai fişek faciası

Meksika’da yaşanan havai fişek faciası yürekleri ağıza getirdi. Havai fişek pazarında meydana gelen patlama 27 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.\r\n\r\n

Meksika’da yaşanan havai fişek faciası yürekleri ağıza getirdi. Havai fişek pazarında meydana gelen patlama 27 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.Meksika’da bulunan havai fişek pazarında büyük bir patlama yaşandı. Tulpetec kentindeki patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Patlamanın ardından yapılan ilk belirlemelere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 27 olarak açıklandı. 27 kişinin yanı sıra 60 kişininde yaralandığı belirtildi.

Meksika faciası 27 kişiyi hayattan kopardı

Patlamanın etkisi ile kent duman altı oldu. Diğer kentlerden görülebilecek kadar yükselen dumanlar facianın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Noel’in yaklaşması nedeni ile kurulan pazarda havai fişek satışı yapılıyordu. Alışveriş için pazara giden çok sayıda insan patlamadan en ağır şekilde sonuçlar aldı. Hayatını kaybedenlerin sayısının git gide artacağı düşünülüyor. Meksika Başsavcısı Alejandro Gomez San Pablito da yaptığı açıklamada 27 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto da patlamanın ardından sosyal paylaşım platformu üzerinden açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Başkent Mexico City yakınlarında bulunan Tulpetec’te yaşanan patlama sonrasında ilk belirlemelere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 27 olarak açıklanmıştı. Daha sonrasından gelen bilgilerde de ölü sayısının 29’a yükseldiği belirtildi. Herkes ölü sayısının daha fazla artmasından endişe ediliyor. Yaralananların da tedavisi sürüyor.

ABD’de konser faciası

ABD‘de bulunan Oakland kentinde konser sırasında meydana gelen yangında korku dolu anlar yaşandı.ABD’de bulunan Oakland kentinde bir depoda verilen konserde çıkan yangın esnasında 9 kişi hayatını kaybetti.Kaliforniya eyaletinde meydana gelen yangında ölü ve yaralılar var.yanginnn

Kayıplar var

Depo içerisinde hemen hemen 50 kişinin olduğu söyleniyor. Alınan ilk bilgilere göre 9 kişi hayatını kaybederken 13 kişiden haber alınamadığı söylendi.Konser sırasında meydana gelen yangının şuana kadar sebebinin bilinmediği açıklandı.Yangının nedenini henüz belirleyemeyen yetkililer eski bir deponun parti haline getirildiği için yangın çıkmasıyla oradan kaçmanın daha zor bir hale gelmesine neden olduğu söylendi. 50-100 kişi arasında bir topluluk olduğu söylenen konserde çıkan yangından dolayı çok sayıda kayıplar olduğu bildirildi.