DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mesut Özil’e milyonluk vergi borcu şoku

Mesut Özil’e milyonluk vergi borcu şoku

Real Madrid’in yıldız futbolcularından Mesut Özil, bu yıl vergi daresine eksik bilgi verdiği için 2 milyon Euro’dan fazla bir ek vergiyi ödemek zorunda kaldı. Özil 790 bin Euroluk para cezasını ise ödemek istemiyor.

Alman Milli Takım oyuncusu Mesut Özil’in gecikme faizleriyle birlikte 2 milyon Euro’dan fazla ek vergi ödediği ortaya çıktı. ‘Spiegel’ dergisinin haberine göre, FC Arsenal’de oynayan yıldız futbolcunun İspanya Vergi Dairesi ile başı dertte. Özil, yüksek miktarda bir para cezasına da çarptırılmış.Spiegel dergisi bu bilgiyi ‘Football Leaks’ adlı bir platformdan elde etmiş. Platform, vergi ödeme işlemleri şüpheli olarak değerlendiren kişileri ifşa ediyor ve Özil’in yanı sıra Cristiano Ronaldo ve Jose Mourinho da tekrar bir miktar daha vergi ödemek zorunda kalan ünlü isimler arasında yer alıyor.

790 BİN EUROLUK PARA CEZASINA İTİRAZ ETTİ

İddiaya göre Mesut Özil, 2012 ve 2013 yıllarında Real Madirid’de top koştururken vergi dairesine sunduğu evrakta istenen tüm bilgieri doldurmamış. Football Leaks Özil’in veya avukatlarının bu yetersiz bilgi sunuşunu ağır bir ihlal olarak değerlendiriyor. Bunun bir sonucu olarak da Özil, 790 bin Euro’ya yakın para cezasına çarptırılmış. 28 yaşındaki futbolcu bu cezaya itiraz ettiği ancak ödemediği 2 milyonluk miktarı faizleriyle birlikte ödediği söyleniyor.Spiegel ‘in haberine göre Özil para cezası sorununun çözülmesi için bir Almanya’da biri de İspanya’da olmak üzere iki hukuk bürosunu harekete geçirmiş. İspanya’daki büro vergi dairesi ile irtibata geçince Almanya’dan bir hukuk bürosunun da katkısının olması gerektiği anlaşılmış.

RONALDO FOTOĞRAF HAKLARINDAN GELEN PARAYI PARAVAN ŞİRKETE AKTARMIŞ

Real Madrid’in bir diğer yıldızlarından olan Cristiano Ronaldo ise resim haklarını satışa çıkarmış ve elde ettiği kazancını İngiltere’ye bağlı Virgin Adaları’ndaki hayali bir şirkete akıtmış. Portekizli futbolcu resim haklarından elde ettiği bu gelirin vergisini ödememiş. Yetkili merciler futbolcunun Ronaldo’nun yasal bir boşluğu mu kullandığını yoksa bu hareketiyle kanunları mı çiğnediğini ortaya çıkarmak üzere araştırmalarını devam ettiriyor.Yıldız oyuncuları çalıştıran teknik adam Jose Mourinho da 2015 yılında İspanyol makamlarına 4,4 milyon Euro’luk bir ek vergi daha ödemek zorunda kalmış. Aynı şekilde Pepe, Fabio Coentrao, Ricardo Carvalho ve James Rodrigez’in de vergi ödemekte direndikleri belirtiliyor.