DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mete Dönmezer hayata gözlerini yumdu

Mete Dönmezer hayata gözlerini yumdu

‘Kaynanalar’ dizisinde Soför Dursun karakterine hayat veren Mete Dönmezer hayatını kaybetti. Mete Dönmezer kimdir? İşte ayrıntılar…

Türkiye’nin en uzun soluklu dizileri arasına başarıyla adını yazdıran bir dönem TRT ekranlarında yayınlanan ‘Kaynanalar’ dizisinde Soför Dursun karakterine hayat veren Mete Dönmezer hayatını kaybetti.mete-donmezerDönmezer’in ölümüyle ilgili Şarkıcı Zeliha Sunal, ‘Bir süre önce felç geçiren ve son yıllarında huzurevinde olan tiyatro, sinema ve dublaj sanatçısı abimiz Mete Dönmezer’i kaybettik’ yazdı.

METE DÖNMEZER KİMDİR? METE DÖNMEZER’İN HAYATI

Dönmezer hayata gözlerini 1947 yılında Ankara’da açtı. 1962 yılında Halkevi tiyatro kurslarını bitiren usta sanatçı bir çok devlet tiyatrolarında görevli olarak çalıştı.1974 yılında başlayan Kaynanalar dizisinde 1977’ye kadar ‘Soför Dursun’ karakterine hayat verdi. Dönmezer Kaynanalar dizisinde ki rolü sayesinde milyonlarca kişi tarafından tanınan biri haline geldi.mete-donmezer1991 yılında Devlet Tiyatrolarından istifa eden Dönmezer, 1994 yılında misafir oyuncu olarak Devlet Tiyatroları’nda rolüne misafir oyuncu olarak devam etti.Üvey Baba, Kaynanalar, Bizim Sokak, İkinci Bahar ve Mercan Kolye gibi yapımlarda izlediğimiz Dönmezer, Üvey Baba dizisinde hayat verdiği Ahmet karakteri ve Kaynanalar dizisindeki Soför Dursun karakteriyle hafızalara kazındı.Bir çok yapımda seslendirme yapan Dönmezer, 2008 yılında vizyona giren MOMMO: KIZ KARDEŞİM filminde hayat verdiği Hasan Dede karakteriyle, 2010 yılında KİEV Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı. Rahatsızlığından dolayı ödülünü almaya gelemeyen Dönmezer’in yerine ödülü filmin yönetmeni Atalay Taşdiken almış ve şunları söylemişti, “Bu ödülü filmde felçli olmasına rağmen zorlu dede rolünde oynayan Mete Dönmezer onuruna alıyorum. Dönmezer’in halen rahatsızlığı devam ediyor. Bu ödül inşallah onun iyileşmesine olumlu bir katkı sağlar.”