DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Meteoroloji’den uyarı geldi. Kar kapıda!

Meteoroloji’den uyarı geldi. Kar kapıda!

Yaz aylarının sona ermesi ile birlikte kış yüzünü göstermeye başladı. Soğuyan hava ve yağışların ardından Meteoroloji’den uyarı geldi.\r\n\r\n

Yaz aylarının sona ermesi ile birlikte kış yüzünü göstermeye başladı. Soğuyan hava ve yağışların ardından Meteoroloji’den uyarı geldi.Türkiye genelinin neredeyse çoğunluğu yaza veda etti. Son havalarda etkisini gösteren soğuk hava ve yağışlar kışın haberci oldu. Ve çok geçmeden Meteoroloji’den uyarı geldi. Dün gece saatlerinde Meteoroloji’den gelen uyarıda Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan’da geç saatlere yakın kar yağışının olacağı belirtildi.Gece saatlerinde Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yazılı açıklama geldi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden gelen açıklamada bölge genelinde havanın parçalı bulutlu olacağı ifade edildi. Akşam saatlerine yakın Erzincan ilinin doğu kesimleri ile Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’da sağanak yağmurun etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji’den kar yağışı uyarısı

meteorolojiErzincan ilinin doğu kesimleri ile Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’da görülen sağanak yağışın gece saatlerinden itibaren Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan kısımında kar yağışının görüleceği açıklandı. Bu şehirler de yaşayanların gerekli önlemleri alması gerektiği ifade edildi.

Meteorolojiden Asit Yağmuru Açıklaması

 “Musul’un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların Türkiye’yi etkileyeceğine dair basınımızda haberler yayınlanmaktadır. Olayla ilgili yapılan meteorolojik değerlendirmede bölgede dün  görülen yağışlar gece kesildi. Bugün bölgede güney ve güneybatı yönlerden rüzgâr beklenmekle birlikte yağış tahmin edilmemektedir. Bölgedeki kirletici konsantrasyonu konusunda yeterli bilgiye sahip olunmadığından taşınım konusunda net bir kanata ulaşmak zordur. Ancak meteorolojik şartlar göz önüne alınarak, bugün bölgede güneyli rüzgâr akışlarına yağış eşlik etmesi beklenmediğinden, asit yağmuru riskinin oldukça zayıf olduğu değerlendirilmektedir.
Bu gece saatlerinden sonra ve yarın (Cuma günü) bölgenin tekrar yağışlı bir havanın etkisine gireceği tahmin edilmektedir. Yağışla birlikte bölgedeki rüzgâr akışlarının zamanla kuzey yönlere dönmesi beklendiğinden asit yağmuru riskinin zayıf olduğu değerlendirilmektedir. Uydu görüntüleri analizlerinde bugün güneyli hava akımları ile ülkemizin güneydoğu kesimleri üzerine etkisini azaltarak gaz taşınımı olduğu görülmektedir. Bu gece tekrar başlaması beklenen yağışın atmosferde bulunan bu gazı ilk etapta yere indirmesi söz konusudur. Daha sonra ise rüzgâr döneceği için bölgeden ülkemiz üzerine gaz taşınımı ve asit yağmuru riski beklenmemektedir.”