DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Meteoroloji’den uyarı! Kar kapıya dayandı

Meteoroloji’den uyarı! Kar kapıya dayandı

Soğuk hafta tüm yurdu etkisi altına aldı. Aldatan havalarla kışın tam olarak ne zaman geleceği merak ediliyordu. Ve Meteoroloji’den beklenen uyarı geldi.\r\n\r\n

Soğuk hafta tüm yurdu etkisi altına aldı. Aldatan havalarla kışın tam olarak ne zaman geleceği merak ediliyordu. Ve Meteoroloji’den beklenen uyarı geldi.Soğuk hava rüzgarları gitgide etkisini göstermeye başladı. Düşen sıcaklık dereceleri kışın geldiğinin sinyalini verdi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden beklenen kar uyarısı geldi. Gelen uyarıda hava sıcaklıklarının 4 dereceye kadar düşüş göstereceği belirtildi. Doğu Anadolu Bölgesi’ne ise akşam saatlerine yakın kar yağışı uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ’DEN KAR UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesinde havanın parçalı ve yer yer bulutlu devam ederken öğleden sonra yerini yağmura bırakacağı bildirildi. Yağmurla devam eden havanın gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceğini açıkladılar. Sıcaklıkların 2 veya 4 derece düşecek. Bölgede rüzgar hafif ve zaman zaman orta şiddette esecek.

KARS VE ERZURUM’DA KAR

meteoroloji-kar-erzurumYurdun bazı kesimlerinde güneş ve soğuk havalar sürerken, Erzurum ve Kars’ta kar yağmaya başladı. O bölgelerde yağan yağmur yerini soğuk hava derecesi ile kara bıraktı. Meydana gelen kar yağışı otoyollardaki araçları olumsuz etkilemeye başladı. Erzurum-Tortum karayolundaki Güzelyayla Geçidi’nde ise kar kalınlığı 10 cm’yi buldu. Erzurum merkeze bağlı olan Karagöbek mahallesi de yağan karın ardından beyaza büründü. Yol kenarlarındaki ağaçlar karlarla doldu.meteoroloji-kar-karsKar yağışının etkili olduğu bir diğer şehir ise Kars oldu. Kars’ta hava sıcaklıkları 0 derecenin altına düşmesi ile kar yağışı başladı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar etrafı beyaza bürüdü. Erzurum’da olduğu gibi Kars da kar yağışından olumsuz etkilendi. Okula ve işe giden vatandaşlar kar yağışının artması ile zor ulaşım sağladılar.

Rusya’da yaşayanlar dikkat! O kural kalkıyor…

Rusya‘da yaşayan vatandaşlar için güzel bir haber geldi. ‘Soğuk hafta’ kuralı tarih oluyor. Artık merkezi ısıtma sistemleri o haftayı beklemeyecek.Yaz aylarının bitiminin ardından kış ayları yavaş yavaş geliyor. Soğuk kış aylarında Rusya’daki yerleşim yerleri merkezi ısıtma sistemi ile ısınıyor. Merkezi ısıtma sisteminin devreye girmesi için ‘soğuk hafta’ kuralını geçmesi gerekiyor. Soğuk hafta için 5 günlük hava sıcaklarının 8 santigrad derecede yada altında bir derecede olması gerekiyor.

“Soğuk hafta” gelmeden ısınabilecekler

rusya-da-yasayan-lar-dikkatRusya Bayındırlık ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men, konu ile ilgili Interfaks’a bir açıklamada bulundu. Mihail Men, Rusya’nın merkezi ısıtma kanunlarında yeni düzenlemeler yaptıklarını vurguladı. Yapılan yeni düzenlemeler kapsamında vatandaşlar ısınmak için artık soğuk haftayı beklemeyecek. Bunun için ise soğuk haftalar gelmeden merkezi ısıtma sistemleri çalıştırılabilmesi için yerel yönetimlerden ısıtma talebinde bulunulması gerecek.