DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Metro duvarına yazı yazdı, 12 bin 600 tl ceza aldı

Metro duvarına yazı yazdı, 12 bin 600 tl ceza aldı

Süreyya S.’ye kamu malına zarar vermekten dolayı 21 ay 20 gün hapis cezası verilmesi istendi. Mahkemece cezanın adli paraya çevrilmesiyle 12 bin 600 tl ceza aldı.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hacıosman Metro İstasyonu duvarına yazdığı yazıyla ilgili, Süreyya S.’ye kamu malına zarar vermekten dolayı 21 ay 20 gün hapis cezası verilmesini istedi. Mahkemece cezanın adli paraya çevrilmesiyle 12 bin 600 tl ceza aldı.İstanbul Adalet Sarayı 28 Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada sanık Süreyya S., katılmazken kişiyi avukatu temsil etti.

21 ay 20 gün hapis cezası para cezasına çevrildi

“Görevinden dolayı hakaret etme” suçundan 11 ay 20 gün, “Kamu malına zarar vermek” suçuna ilişkin olarak mahkeme, sanık Süreyye S.’nin metro duvarına yazmış olduğu hakaretten dolayı 11 ay 20 gün, Kamu malına zarar vermek” suçundan ise 10 ay cezaya saptırıldı. Toplamda 21 ay 20 gün hapis cezası alan sanık Süreyya S., cezanın günlüğü 20 liradan olmak üzere toplamda 12 bin 600 tl kadar para cezası aldı.Sanık Süreyye S., yaptığı açıklamada “Hacıosman Metro İstasyonu’nun yürüyen merdivenleri ve kimi zaman da asansörü bozuk olması nedeniyle hasta ve yaşlı kişiler metroya inmekte zorlanıyordu. Benim de bacağım rahatsız. Olay günü benden daha yaşlı bir teyzenin hastaneye gideceği için merdivenlerden indirilmesi gerekiyordu. Teyzeye yardımcı oldum. Birkaç kez gerekli yerlere yazılı başvuruda bulunmuştum. Netice olarak bozuk merdiven yapılmadı. Sinirlendim, benim de böyle bir isyanım oldu” dedi. Yaptığından dolayı pişman olduğunu belirten Süreyya S., “Bugünkü aklım olsaydı yapmazdım” ifadelerini kullandı.Bu durum üzerine şikayetçi olan Kadir Topbaş, hakaret gerekçesiyle, zarar gören 2 fayansın değiştirilerek 300tl kadar ödendiğini ve zararın karşılanmasını istemişti. Ancak sanık Süreyya S.’nin bu zararı karşılamadığı belirtildi.Kadir Topbaş Kimdir?CLG Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1945 yılında Artvin’in Yusufeli ilçesinde doğdu.1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. Doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konusunda tamamladı. Uzun yıllar “serbest mimar” olarak çalıştı.Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994–1998 yılları arasındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yaptı. Danışmanlığı süresince, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkıları oldu.