DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Midyat saldırısında şehit olan kadın polisten acı haber

Midyat saldırısında şehit olan kadın polisten acı haber

Bugün saat 11:00 sularında Mardin’in Midyat ilçesine gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit sayısı ikiye yükseldi. Hain saldırıda Nefize Özsoy ve Şerife Özden Kalmış adlı kadın polisler şehit oldu.Şehit polislerden birinin hamile olduğu öğrenildi.

 Mardin Midyat’ta, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan bir kadın polis memuru da kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit düştü. Şehidin 8 yıllık polis memuru ve hamile olduğu öğrenildi. Hain saldırıda daha önce 1 polisin şehit düştüğü, 2 vatandaşın yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Şehit olan kadın polis memurlarının kimlikleri belli oldu. Saldırıda olay yerinde şehit olan polis memuru Nefize Özsoy’un ardından hastanede şehit olan polisin Şerife Özden Kalmış olduğu belirlendi. Kalmış, Kastamonu nüfusuna kayıtlı.

kadin-polis-aci

DİĞER ŞEHİT POLİS DE KADIN

Öte yandan Midyat’ta emniyet müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit olan 2 kadın polis memurundan Nefize Özsoy’un eşi Cumhur Özsoy’a acı haber verildi. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesinde görevli şehit Özsoy’un eşi Cumhur Özsoy’a acı haberi meslektaşları verdi. Acı haberi aldığı anda baygınlık geçiren Özsoy, ambulansla götürüldüğü Kırklareli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve polis memurları hastaneye giderek Özsoy’a başsağlığı dileğinde bulundu. Özsoy çiftinin, 4 yaşında Elif adında bir kız çocuğu sahibi oldukları öğrenilirken, şehit polisin ailesinin ise Edirne’de yaşadığı bildirildi. Öte yandan Cumhur Özsoy’un 2015 yılında Midyat’ta terör örgütünce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralandığı, daha sonra tedavisinin ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğünde göreve başladığı öğrenildi.