DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Miroslav Stoch için Arap ekibi devrede

Miroslav Stoch için Arap ekibi devrede

Fenerbahçe’ye büyük bir piyango isabet etti. Al Ain kulübü Miroslav Stoch için Fenerbahçe’ye yüklü bir ödeme yapmaya hazır.

Bursaspor’da kiralık olarak geçirdiği bir sezonun ardından Fenerbahçe’ye dönen Miroslav Stoch sergilediği performansla büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Dick Advocaat sezonun ilk maçlarında oyuncuya ilk 11’de şans versede ilerleyen haftalarda Stoch’u yedek kulübesine çekti.

Miroslav Stoch yuvadan uçuyor

2010 yılında Chelsea’den Fenerbahçe’ye transfer olan Stoch ilk iki sezon beklentileri karşılasa da üçüncü sezonunda büyük bir performans düşüklüğü yaşadı ve 2013 yılında üç yıl boyunca Paok, Al Ain ve Bursaspor takımlarında kiralık olarak forma giydi ve bu sezon tekrar Fenerbahçe’ye döndü.Bu sezon ise futbolcuyu hazırlık ve ilk hafta karşılaşmalarında deneyen Dick Advocaat futbolcunun performansından memnun kalmadı ve Miroslav Stoch daha sonraları yedek kulübesinde şans bulabildi.Bunu gören Al Ain yetkilileri 2014-15 sezonunda kiraladığı futbolcuyu transfer edebilmek için girişimlere başladı. Dubai kulübü olan Al Ain Stoch transferi için Fenerbahçe’ye 3.5 milyon avroluk bir teklifte bulundu. Fenerbahçe’nin Hollandalı teknik direktörü Dick Advocaat’ın transfere onay vermesi haline Stoch’un da kabul etmesi halinde oyuncu Devre arasından itibaren Al Ain forması giyecek.26 yaşındaki Stoch bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 9 maçta 3 kez ağları sarstı. 2010 yılından bu yana Fenerbahçe formasıyla 77 maça çıkan Miroslav Stoch bu maçlarda 14 gol atma başarısı gösterdi.

Miroslav Stoch’un kariyeri

Stoch 19 Ekim 1989 tarihinde zamanın Çekoslavakya şimdini Slovakya’sındaki Nitra şehrinde dünyaya geldi.1995 tarihinde futbolca Nitra takımının altyapısında başlayan Stoch 10 yıl boyunca takımının altyapısında görev aldı ve 2005-06 sezonununu Nitra’nın A takımında geçirdi.2006 yılında ise İngiltere’nin dev takımı Chelsea’ye transfer oldu. 4 yıl boyunca formasını giydiği Chelsea’nin daha çok rezerv takımında oynama şansı bulan Stoch sadece 4 kez A takım forması giyebildi.2010 yılında ise oyuncu Chelsea’den Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’de 6 yıl geçiren Stoch bu 6 yılın 3 yılında Fenerbahçe’de 3 yılını ise farklı takımlarda kiralık olarak forma giydi.2013 yılına kadar Fenerbahçe forması giyen Stoch sırasıyla Paok, Al Ain ve Bursaspor takımlarında kiralık olarak oynadı ve son olarak bu sezon başında Fenerbahçe’ye kiralıktan döndü.Slovak futbolcu kariyeri boyunca 51 kez Slovak Milli Takımı’nın formasını giydi ve 5 kez gol atma şansı yakaladı.