DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
MİT Almanya’da bir çetenin içine de sızmış

MİT Almanya’da bir çetenin içine de sızmış

Bir yıl içinde çok hızlı bir şekilde büyüyen boks kulübü Osmanen Germania’nın üzerinde MİT’in etkili olduğu iddia edildi. Türk milliyetçiliği üzerinden şiddeti yüceltirken, silah ve uyuşturucu da bulunduran kulüp üyelerinin çoğunun sicili kötü.

Son zamanlarda Almanya’nın gündemini sık sık meşgul eden ‘Osmanen Germania’ adlı boks kulübünün Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) etkisi alında olduğu iddia edildi. Spiegel dergisinde yer alan bir habere göre MİT ajanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Almanya’da hızla büyüyen Osmanen Germania üzerinde etkili olmaya çalışıyor. Derginin Alman hükümet çevrelerinden elde ettiğini iddia ettiği bir diğer bilgi de örgütün milliyetçi bir çizgiyi takip ettiği yönünde.

İNTERNETTE KÜRT GRUPLARA VE HİZMET HAREKETİ’NE SALDIRIYORLAR

Osmanen Germania, motosiklet kulübü ile boks kulübü karışımı bir yapıya sahip ve üyeleri oldukça tehdit edici bir güç gösterisi ile sahneye çıkıyor. Parolaları ise ‘Mann zu Mann-Kana Kan’. Türkiye’deki gelişmelerle ilgili eylemlerde de kendilerini göstermeye başlayan örgüt üyeleri internette de aktif. Spiegel’in haberine göre Osmanen Germania internette özellikle Kürt gruplara ve Gülen cemaatine yönelik saldırgan bir tutum sergiliyor.

GİZLİ SERVİSLERİN KULLANIMINA AÇIK BİR SUÇ ÖRGÜTÜ

Bir suç çetesinden farksız bir görüntü arz eden Osmanen Germania geçen yıl kuruldu ve üye sayısını kısa bir süre içinde binin üzerine çıkarmayı başardı. Kendilerini topluma cengaver gibi tanıtan grup kesinlikle suça karışmadıklarını ve amaçlarının gençleri şiddet ve uyuşturucudan uzak tutmak olduğunu ileri sürüyor. Ancak grubun pek çok şiddet olayına karıştığı biliniyor. Bu ayın başında çok sayıda eyalette 1500 kadar polisin yanı sıra özel yetiştirilmiş polislerle yapılan baskınlarda da silah, mühimmat ve uyuşturucu ele geçirilmişti.

OSMANEN GERMANIA’YA KARŞI PKK’LI BAHOZ GRUBU PEYDA OLDU

Osmanen Germania’nın PKK yanlısı bir diğer boks kulübü Bahoz (Fırtına) ile de çatışma içinde olduğu biliniyor. Uzmanlar, iki grubun Türkiye’deki şiddet ortamını Almanya’ya taşımasından sonra MİT’in de devreye girmesinden endişe ediyor.Bundan birkaç ay önce de Bild gazetesinde yer alan bir haberde MİT’in Almanya’daki 6 binden fazla ajanı ile Doğu Almanya’nın Batı Almanya’daki ajanlık faaliyetlerinden daha güçlü bir gizli servis ağı kurduğunu haber yapmıştı.

HUFFINGTON POST YAZARLARI DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA YAZILARININ SİLİNMESİNİ İSTEMİŞ

Huffington Post’ta yer alan bir haberde ise darbe girişiminden sonra Almanya’daki Türklerin de tehdit edildiğine yer verildi. Habere göre Huffington Post’a yazan çok sayıda blogçu darbe girişiminden sonra Almanya’daki Erdoğan taraftarı milliyetçilerin cadı avına maruz kalma korkusuyla yazılarının haber sitesinden silinmesini istemiş.