DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mor gıdalar kanser hastalarına umut oluyor

Mor gıdalar kanser hastalarına umut oluyor

Uzmanlar mor gıdaların içerisinde bulunan antosiyaninlerin oldukça faydalı olduğunu, ayrıca birçok hastalığa iyi geldiklerini belirtti.

Uzmanlar mor gıdaların içerisinde bulunan antosiyaninlerin oldukça faydalı olduğunu, ayrıca birçok hastalığa iyi geldiklerini belirtti. Aynı zamanda yaşlanmayı geciktirdiği söylenen mor gıdalar nelerdir?

1- Acai Üzümü

İçerdiği A, B, C ve E vitamini sayesinde yaşlanmaya karşı savaşır ve metabolizmayı hızlandırdığı için kilo alımının önüne geçer. Açai üzümünü tek başına tüketmek yerine muz, üzüm, yulaf, fındık ile birlikte tüketebilirsiniz. 

2-Mor Tatlı Patates

Bol miktarda antioksidan içeren mor tatlı patates Japonya’da yetişmektedir. Normal patates gibi tüketilebilmektedir. 

3-Mor Havuç

Avitamini ve aynı zamanda Beta karoten içeren mor havuçlar araştırmacılara göre, göz sağlığı için oldukça faydalı bir besin. 

4-Pancar

İltihap söktürücü özelliği ile bilinen pancar adeta detoks etkisi vermektedir. 

Mor Lahana

Günlük salatalarınızda bolca tüketebileceğiniz mor lahana antioksidan bakımından oldukça zengindir.Mor gıdaların Faydaları nelerdir?Kanseri önler; North Carolina State Üniversitesi, yaban mersini prostat kanseri ve kolon kanserine karşı etkilidir.Yaşlanmayı geciktirir; Mor gıdalarda bulunan antioksidanlar sayesinde yaşlanma gecikir, cilt gençleşir ve kırışıklar azalır.Obezitenin önüne geçer; Kilo alımının önüne geçerek yağ hormonunuda düzenler. Kanseri önleyen mor gıdalar, aynı zamanda enerji verir.Beyni güçlendirir; Mor gıdalarda bulunan antosiyaninler sayesinde beyinin güçlenmesi sağlanır.Kalp sağlığına karşı koruma sağlar; Mor yiyecek tüketenlerin kalp krizi riski %32 daha az olduğu biliniyor.Haberimizde verilen bilgilere yönelik önerileri denemeden önce bir hekime başvurarak herhangi bir alerjik durumunuzun olup olmadığını öğreniniz.