DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mucizevi besin bal ve bal ile saç bakımı

Mucizevi besin bal ve bal ile saç bakımı

Mucizevi besin bal, birçok derde deva olmanın yanında, yüksek besin değeriyle saç bakımında da kullanılabiliyor. Balın farklı maddelerle karıştırılmasıyla elde edilen maskeler, düzenli kullanıldığında saç üzerinde çok önemli etkiler gösteriyor. Balın yapısındaki B vitamini, magnezyum, fosfor ve demir sayesinde saçı nemlendirme, parlaklık kazandırma, yıpranan saçları onarma, saç dökülmesi ve kepeği önleme gibi, saç üzerinde çok

Mucizevi besin bal, birçok derde deva olmanın yanında, yüksek besin değeriyle saç bakımında da kullanılabiliyor. Balın farklı maddelerle karıştırılmasıyla elde edilen maskeler, düzenli kullanıldığında saç üzerinde çok önemli etkiler gösteriyor. Balın yapısındaki B vitamini, magnezyum, fosfor ve demir sayesinde saçı nemlendirme, parlaklık kazandırma, yıpranan saçları onarma, saç dökülmesi ve kepeği önleme gibi, saç üzerinde çok sayıda olumlu etkisi vardır. Bal ile saç bakımı, bal maskeleri sayesinde kolayca uygulanabilecek bir işlemdir.

Ballı Saç Maskesi 1

Gerekli Malzemeler*1 çay kaşığı bal*1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağıHazırlanışı:Bal ile saç bakımı ilk tarif şöyle: Bir kâse içerisine koyulan bal ve zeytinyağı ile güzelce karıştırarak homojen bir karışım elde edilir. Hazırlanan maske fırça yardımı ile saç diplerine iyice sürülür. Sonucun daha iyi olması için maske saçta yarım saat kadar bekletilir. Yarım saat sonunda saç ılık su ile güzelce yıkanarak maskeden arındırılır. Bu maskeyi uygulamaktaki amaç saça parlaklık kazandırmaktır. Bunun için haftada bir kez uygulanması tavsiye edilir.

Ballı Saç Maskesi 2  

Gerekli Malzemeler*1 yemek kaşığı kadar bal*1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı*1 tatlı kaşığı tarçın*1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı*2 tane yumurtaHazırlanışı:Bütün malzemeler bir kap içerisinde krem kıvanma gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan maske bir fırça yardımıyla saçın her yerine sürülür. En iyi etki için 20 dakika beklenir ve 20 dakika sonunda ardından ılık su ile güzelce durulanır. Yıkama işlemine saç maskeden güzelce arınana kadar devam edilir. Maskenin etkili olabilmesi için düzenli olarak haftada 3 kez uygulanması tavsiye edilir. Bu maskenin uygulanmasındaki amaç saç dökülmelerini önlemektir.

Ballı saç Maskesi 3

Gerekli Malzemeler*2 çay kaşığı süzme bal*2 su bardağı kadar sütHazırlanışı:Uygun bir kap içinde ılıtılan sütün içine 2 çay kaşığı bal eklenir ve bal eriyene kadar güzelce karıştırılır. Hazırlanan sütlü bal maskesi saça iyice yedirilerek sürülür. 20 dakika kadar nemli bir havluyla sarılı olarak bekletilir. 20 dakika sonunda saç şampuanla güzelce yıkanır ve maskeden iyice arındırılır. Bu maskeyi uygulamaktaki amaç yıpranmış saçları sağlığına kavuşturmaktır. Düzenli uygulanabilirse saçlar  eski sağlığına kavuşur.