DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Muhammed Ali son yolculuğuna uğurlanıyor

Muhammed Ali son yolculuğuna uğurlanıyor

ABD’de hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali’nin iki gün sürecek cenaze töreni başladı.

ABD’de, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD’li efsane boksör Muhammed Ali’nin iki gün sürecek cenaze töreni az önce Lousiville’de kılınan cenaze namazı ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da beraberindeki heyetle birlikte Muhammed Ali’nin naaşının hemen önünde saf tutan isimler arasında.Muhammed Ali’nin doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville şehri, kent tarihinin en önemli törenlerinden birisine hazırlanıyor. Efsane sporcunun son yolculuğuna uğurlanacağı kentte kusursuz bir tören gerçekleştirilmesi için hazırlıklar devam ediyor.

muhammed aliMuhammed Ali’nin doğup büyüdüğü evin önü ve adına yapılan “Muhammad Ali Center” efsane boksörün sevenleri tarafından ziyaret ediliyor. Ünlü sporcu için oluşturulan köşelere sevenleri çiçek ve sevgilerini anlatan mesajlar bırakıyor.

Yaklaşık 600 bin nüfuslu kentte gerçekleştirilecek törenler bugün saat 12.00’de (TSİ:19.00) kılınacak cenaze namazıyla başlayacak.

Muhammed Ali’nin 1960 yılında ilk profesyonel dövüşünü yaptığı “Freedom Hall”da kılınacak namaza 15 bin civarında Müslüman’ın katılması bekleniyor.

2

TÖRENE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Efsane boksör için ikinci tören ise yarın “KFC Yum! Center”da yapılacak. Bu törene diğer dinlerden temsilciler ile farklı toplum kesimlerinden Muhammed Ali’nin sevenlerinin katılması bekleniyor.Buradaki törende eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın yanı sıra oyuncu Will Smith, komedyen Billy Crystal ve spor sunucusu Bryant Gumbel’ın da konuşma yapacağı belirtildi.

Yarın naaşı Louisville caddelerinde belirlenen güzergahta taşınacak efsane boksör Muhammed Ali, Cave Hill mezarlığında toprağa verilecek.

3