DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Müslümanlardan Donald Trump’a büyük tepki

Müslümanlardan Donald Trump’a büyük tepki

Amerika Birleşik Devletleri yeni başkanı Donald Trump’ın kendi atağı yardımcılar Müslümanlar tarafından büyük tepki topladı.

Amerika Birleşik Devletleri yeni başkanı Donald Trump’ın kendi atağı yardımcılar Müslümanlar tarafından büyük tepki topladı.Ortadoğu’da yaşayan çok sayıda Müslüman, geçtiğimiz Cuma günü bir araya geldi. Yeni başkan Donald Trump’ın İslam’a karşı düşmanca görüşlere sahip yardımcıları seçmesi hiç karşılanmadı. Müslümanlar şüphe, korku, dikkat ve küçümseme karşımı ile Trump’a tepki gösterdi.

Donald Trump’a şüphe ile bakılıyor

donald-trump-a-tepkili

Donald Trump’ın başkan seçilmesine Irak, Suriye, Lübnan gibi bölgelerden bir çok kişi şüphe ile bakıyor. Bu şüphelerin nedeni ise yönetimdeki üst düzey güvenlik görevlerinin Lt. General gibi figürlerle doldurulacağına inanılması. Michael T. Flynn, ise uzun yıllardır Müslümanlara karşı olan söylemleri ile tanınıyor. Tanınmış blog yazarı Joey Ayoub, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Trump, General Flynn’i Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak seçti. Müslüman karşıtı söylemini Nazilerinkiyle karşılaştırmaktan çekinmemeliyiz “ dedi.

Alman Savunma Bakanı Trump’a meydan okudu

Donald Trump’ın ABD başkanı seçilmesi, dünyanın önde gelen gelişmiş ülkelerini de rahatsız ediyor. İlk büyük tepki Almanya’dan geldi. Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinden sonra Avrupa’nın özgürleşmesinden yana tavır koydu. Von der Leyen, “Avrupa, kurucu olmakla gelenin gidenin vurduğu bir top olma arasında karar vermeli” dedi. Die Zeit gazetesine konuşan savunma bakanı, “ABD bizim her zaman en önemli ve en yakın partnerimiz olacak. Ancak biz Avrupalılar kendimizi Amerika’nın gücünün etkisi altında daha fazla kalmamalı, dünyadaki varlığımız onun iradesine veya irade göstermeyişine bağlı kalmamalı” şeklinde konuştu.

(Ursula von der Leyen Donald Trump’a meydan okudu)

AVRUPA KENDİ İÇİNDE MUTABAKATA VARMALI

Federal Savunma Bakanına göre bunun için Avrupa içinde sıkı ilişkilere ve mutabakata ihtiyaç duyuluyor. Bu sağlandığı takdirde skandal seviyesindeki bu etkin olamama halinin sona erebileceğine inanan bakan, “Biz 37 farklı zırhlı personel taşıyıcısına, 12 farklı tanker uçağı ve 19 farklı savaş uçağına sahip 28 AB ülkesiyiz. Böyle bir kaosta muazzam derecede para israf ediliyor” ifadesini kullandı.

Donald Trump seçim kampanyasındaki ayrımcılık ve iftiralardan vazgeçmeli

Von der Leyen Trump’a yönelik net çağrılarda da bulundu ve seçim kampanyasında yürüttüğü politikaya mesafe koymasını istedi. Seçim kampanyasına ayrımcılık, iftira ve şahsiyet lincinin damgasını vurduğunu anlatan bakan, “Trump’ın şu andan işinin başına geçene kadar köprüler kurma gibi bir şansı var. Her yeni hükümet ilk önce bir güven avansı elde eder. Bu şu an Trump için de geçerli” dedi.

TRUMP’IN AVRUPA’DAKİ POPÜLİST HAREKETLERLE ORTAK YANLARI VAR

Batı’daki popülist sağ hareketlere de değinen Ursula von der Leyen, Ukip’ten Front National’e ve AfD’ye kadar birçok hareketin ortak yanının ırkçı, milliyetçi, kadın ve İslam düşmanı ve Rusya yanlısı olduğunu kaydeden CDU’lu politikacı, bu sıra dışı söylemlere ABD seçim kampanyasında da başvurulduğunu hatırlattı ve şöyle dedi: “Artık dünyaya açık bir toplum yönünde karar vermek ve bunu sesli ve özgüven ile savunmak için tam zamanı. Söz konusu olan farklı olana saygı duymak.”