DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mutfağınızı genişletin hem de yıkıp dökmeden!

Mutfağınızı genişletin hem de yıkıp dökmeden!

Mutfağınız gözünüze çok dar görünüyor ve siz aradaki duvarı yıkıp çocuk odasını mutfağa katmak gibi çılgın fikirlere mi kapılıyorsunuz? Size, elinize balyozu almadan önce uygulayabileceğiniz çok daha pratik önerilerimiz var. Mutfağınızı genişletin hem de yıkıp dökmeden! Beyaz renk * Mutfağınızı daha geniş göstermenizi sağlayacak birinci öneri duvarlarınızda ve mutfaktaki dolaplarda beyaz renk kullanın. Beyaz renkli

Mutfağınız gözünüze çok dar görünüyor ve siz aradaki duvarı yıkıp çocuk odasını mutfağa katmak gibi çılgın fikirlere mi kapılıyorsunuz? Size, elinize balyozu almadan önce uygulayabileceğiniz çok daha pratik önerilerimiz var. Mutfağınızı genişletin hem de yıkıp dökmeden!

Beyaz renk

* Mutfağınızı daha geniş göstermenizi sağlayacak birinci öneri duvarlarınızda ve mutfaktaki dolaplarda beyaz renk kullanın. Beyaz renkli bir mutfağı temiz tutmak bana biraz zor gelir derseniz beyazın biraz koyu tonlarından kemik beyazı veya kırık beyaz tonları da tercih edebilirsiniz. Beyaza biraz renk katıp mutfağı şenlendirmek isterseniz renkli dekoratif ürünler kullanabilirsiniz. Kırmızı bir avize oldukça güzel bir tercih olabilir mesela.O kadar rengin arasında neden beyazı seçtik, derseniz beyaz renk insanda genişlik algısı oluşturmaktadır. Ayrıca beyaz göz aydınlığı sağlar ve gözünüz gönlünüz açılır. Beyaz renk sayesinde mekan daha aydınlık ve geniş görünür, böylece ruhunuz sıkılmaz.

Güneş ışığı

* Mutfağınızın geniş görünmesi için güneş ışığını içeri alın. Mutfak perdelerinin sürekli kapalı olması bu konuda yapılan önemli hatalardan biridir, perdeler sürekli açık olsun. Bazı mutfaklara özellikle de apartman boşluğuna bakan mutfaklara ne yazık ki gün ışığı hiç ulaşamaz. Bu tür mutfaklarda yapılabilecek en güzel iş spot ışıklarla bir aydınlatma sistemi kurmaktır. Hatta spot ışıklardan birkaçını mutfak dolaplarına da taktırabilirsiniz.

Parlak zemin

* Mutfak zemininizin parlak malzemeden olmasını tercih edin. Bunu beyaz rengi tercih etmemizle benzer bir sebepten yapıyoruz. Yerlerin parlak oluşu beyaz duvarlarla bir araya geldiğinde kontrast oluşturarak genişlik algısı meydana getirir. Yani parlak zemin sayesinde aynalarla elde edilen derinlik algısını kolayca sağlamış olursunuz.

Yakın konumlandırma

* Dağınık ortam mekanı dolu gösterir bu yüzden buzdolabı, fırın, ocak ve yemek masası gibi büyük eşyaların bir arada durması daha iyidir. Beyaz eşyaları mutfak tezgahının etrafındaki mutfak dolaplarına gömme bir şekilde yerleştirebilirseniz yerden tasarruf etmiş olursunuz ayrıca eşyaların tezgaha yakın olması zaman da kazandırır. Eşyaları birbirine yakın konumlandırmak her zaman uygulayabileceğiniz bir kural olabilir.

Askılıklar

* Mutfak duvarlarındaki boşlukları askılıklarla değerlendirin. Bu sayede dolap içlerinde daha büyük eşyalar için yer açmış olursunuz. Örneğin bıçak seti, kepçe, maşa, büyük kaşık, fincan ve kupalarınızı duvara monte edebilirsiniz.

Camlı dolaplar

* Camlı mutfak dolaplarını düz dolaplara tercih edin. Görüşünüzde her daim kapalı dolapların olması derinlik algısından mahrum bırakır. Oysa camlı mutfak dolapları daha derine gidiyormuş gibi bir bakış açısı kazandırır. Görüşünüz hemen kesilmediğinden ortam olduğundan daha geniş algılanır.