DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mutfak dekorasyonu nasıl olmalı?

Mutfak dekorasyonu nasıl olmalı?

Bayanların evde en çok vakit geçirdiği alandır mutfak. Çalışan bayanlar işten eve gelince, ev hanımları evde kaldıkları zaman boyunca en çok mutfaktadırlar. Bu yüzden bayanlar mutfaklarının şık, göz alıcı ama bir o kadar da pratik ve kullanışlı olmasını isterler. İşte sizlere ideal mutfak dekorasyonu nasıl olmalı, konusunda öneriler: Mutfak dekorasyonu nasıl olmalı? Dolaplar: Dolapların sayısı

Bayanların evde en çok vakit geçirdiği alandır mutfak. Çalışan bayanlar işten eve gelince, ev hanımları evde kaldıkları zaman boyunca en çok mutfaktadırlar. Bu yüzden bayanlar mutfaklarının şık, göz alıcı ama bir o kadar da pratik ve kullanışlı olmasını isterler. İşte sizlere ideal mutfak dekorasyonu nasıl olmalı, konusunda öneriler:

Mutfak dekorasyonu nasıl olmalı?

Dolaplar: Dolapların sayısı ve işlevselliği mutfak dekorasyonunun en önemli ayrıntısıdır. Mutfak büyüklüğüyle doğru orantılı olarak olabildiğince fazla dolap yerleştirebilmek işleri büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Dolapların hepsinin aynı boyutta olması yerine büyüklü küçüklü olması düdüklü tencerelerden çay bardaklarına kadar her şey için yer bulunmasını sağlar.Mutfağın büyüklüğüne, ışık alma oranına, duvarların rengine göre dolapların renkleri belirlenmelidir. Küçük mutfaklarda koyu renkli dolap kullanmak mutfağınızı olduğundan küçük ve karanlık gösterir. Böyle mutfaklarda mutlaka açık renk ve parlak yüzeyli dolap tercih edilmelidir. Ancak parlak yüzeyli dolapların temizlenmesi biraz zahmetlidir. Sert yüzlü temizleme bezleri ve tanecikli yapıya sahip temizlik malzemeleri bu yüzeylerin kolayca çizilmesine neden olacağından bu dolapların temizliğinde bir hayli titiz davranılmalıdır. Bunlar için mikrofiber özellikli bez ve krem temizik maddeleri tercih etmek yerinde olur.Perdeler: Mutfaklara kullanılacak perdelerin yere kadar olmaması kullanım kolaylığı ve temizlik için mutfak-dekorasyonşarttır. Uzun perdeler her ne kadar şık olsa da mutfaklar için çok da uygun değildir. Işığın içeriye en iyi girmesini sağlayacak zebra perdeler de mutfaklar için idealdir. Zebra perde kullanılmak istemeyenlerse dolap rengine uygun, pencere hizasında biten açık renkli şık ve güzel desenli perdeler tercih etmelidir.Halı: Mutfak halısı kullanıldığı yer itibariyle evde ki en çabuk kirlenen eşyalar arasındadır. O yüzden mutfak halısı seçilirken çok dikkatli olunmalıdır. Halıyı çok açık tonlarda olmayan, mutfak dolaplarına uyumlu, kolay temizlenen, kir leke tutmayan ürünlerden seçmek doğru olur. Aksi taktirde temizleme işlemi çok uğraştırıcı olur. Mutfaklar için özellikle leke tutmaz türde halılar seçilirse ıslak mendille bile küçük lekeler temizlenebilir.Aydınlatma: Mutfak ışıklandırmalarında, tavan aydınlatmasının dışında mutfak dolaplarına yerleştirilen ledler ya da tavana dağıtılan spot ışıklar ortamın bol ışıklı olmasına imkan verir. Bu aydınlatma türleri isteğe bağlı seçilebileceği gibi, özellikle küçük ve az ışık alan mutfaklarda bir ihtiyaçtır. Özellikle led ve spotlar değişik renklerde seçilerek mutfaklar renklendirilebilir.