DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mutfakta işlerimizi kolaylaştıracak 15 pratik bilgi…

Mutfakta işlerimizi kolaylaştıracak 15 pratik bilgi…

Mutfakta işlerimizi kolaylaştıracak bilgiler; bazen mutfakta iş yaparken bir aksilik olduğunda, çoğu zaman işlerimizi hızlandırmada veya bazı malzemeleri değerlendirmede oldukça gerekli bilgilerdir. İşte bu bilgilerden bazıları… Kek yaparken keki karıştırmak için kullandığınız kaşığa hamurunuz yapışabilir. Bunu engellemek için malzemeleri karıştırmadan önce kaşığı süte batırırsanız, kaşığa hamur yapışmadığını görürsünüz. Mutfakta kullandığınız bıçağınız paslandıysa, yarım kuru soğanın üzerine pudra

Mutfakta işlerimizi kolaylaştıracak bilgiler; bazen mutfakta iş yaparken bir aksilik olduğunda, çoğu zaman işlerimizi hızlandırmada veya bazı malzemeleri değerlendirmede oldukça gerekli bilgilerdir. İşte bu bilgilerden bazıları…

  1. Kek yaparken keki karıştırmak için kullandığınız kaşığa hamurunuz yapışabilir. Bunu engellemek için malzemeleri karıştırmadan önce kaşığı süte batırırsanız, kaşığa hamur yapışmadığını görürsünüz.
  2. Mutfakta kullandığınız bıçağınız paslandıysa, yarım kuru soğanın üzerine pudra şekeri serpin ve bıçağınızı bununla ovun. Leke geçmezse aynı soğana karbonat serpip bu seferde bununla ovun. Pas lekesinden kurtulduğunuzu göreceksiniz.
  3. Cam kırıklarını toplamak için şeffaf koli bandını kullanabilirsiniz. Koli bandını iki ucundan tutarak cam kırıklarını topladığınızda elinize cam batmaz. Göremeyeceğiniz kadar küçük cam kırıklarını da ıslak pamukla kolayca toplayabilirsiniz.
  4. Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma ekleyerek saklayabilirsiniz. Böylece kurabiyeleriniz uzun süre taze kalır sertleşmez ve bayatlamazlar.
  5. Yumurta haşladığınız suyu sakın dökmeyin. İçindeki kalsiyum ve diğer mineraller son derece faydalıdır. Bu su soğuduktan sonra, çiçeklerinizi bu suyla sulayabilirsiniz. Çiçekleriniz daha canlı ve sağlıklı olacaktır.
  6. Marketten aldığınız yumurtaların taze olup olmadığını anlayabilmek için yumurtaları soğuk tuzlu su dolu bir kaseye atın. Eğer Yumurta dibe çökerse tazedir, suyun yüzeyine çıkarsa da bayattır.
  7. Çatlamış yumurtanın çatlak olan yerine limon suyu sürerek yumurtayı saklayabilirsiniz. Ancak yumurta kullanacağınız zamanda ilk bu çatlakları kullanmanız iyi olur.
  8. Yumurtaları saklarken sivri tarafları aşağı gelecek şekilde kapalı bir kapta saklanmalıdır. Böylece daha uzun süre taze kalacak ve diğer yiyeceklerin kokusunu almayacaktır.
  9. Poşet çayları içtikten sonra atmayıp çiçekleriniz için kullanabilirsiniz. Kullanılmış çay poşetini çiçek saksınıza koyun. Böylece çiçeklerinizin susuz kalmasını engellemiş olursunuz. Poşetleri birkaç günde bir değiştirmeniz iyi olur.
  10. Kahve kavanozuna bir kesme şeker atarsanız kahveniz bayatlamaz ve nemlenmez.
  11. Tuzluğunuza tuz ile birlikte birkaç tane de nohut atarsanız tuzunuzun nemlenmediğini göreceksiniz.
  12. Buz kalıplarınızı suyla doldurmadan önce bölmelere portakal, limon gibi meyve parçacıkları koyarsanız tadı hoş ve dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.
  13. Kuruyan, bayat ekmeklerinizi sakın atmayın. Ekmekleri ufak küpler şeklinde doğrayıp sonra fırında ya da sıvıyağda kızartın. Bu şekilde buzdolabınızda saklayarak çorbalarınızda çıtır ekmek olarak kullanabilirsiniz.
  14. Hamur işlerinden sonra mutfak tezgahını temizlerken tezgahınıza biraz tuz serpip nemli bir bezle silin.
  15. Peynirin kestiğiniz kenarlarına tereyağı sürersiniz peyniriniz sertleşip kurumaz.

Hepinize mutfakta kolaylıklar…