DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
NATO: “Türk hava savunmasını güçlendirdik”

NATO: “Türk hava savunmasını güçlendirdik”

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin resmi açılışından önce NATO Sekreteri önemli açıklamalarda bulundu.

28 ülkeyi bir araya getirecek olan NATO Zirvesi’nin resmi açılışından önce Jens Stoltenberg, Türk hava savunmasını güçlendirdiklerini söyledi.Varşova’da gerçekleştirilecek NATO zirvesinde, Rusya’ya karşı Estonya, Litvanya, Letonya ve Polonya’ya konuşlandırılması, Birleşik Krallık’ın AB üyeliğindeki ‘Brexit’ kararı,  Karadeniz güvenliği ve sınırdaki gelişmeler gibi küresel konular ele alınacak.NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenecek olan  NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin resmi açılışından önce yaptığı açıklamada, zirvede NATO’nun geleceğinin ele alınacağını dile getirdi.Zirve öncesi düzenlenen basın toplantısında, meydan okuma arayışında olmadıklarını belirten Stoltenberg, “Yeni bir soğuk savaş istemiyoruz. Soğuk savaş tarihtir ve tarihte kalmalı” ifadelerini kullandı.nato-turk-hava-savunmasini-guclendirdik

TÜRKİYE’Yİ ERDOĞAN TEMSİL EDECEK

Varşova’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan zirvede Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.

TÜRK HAVA SAVUNMASINI GÜÇLENDİRDİK

Uluslararası örgüte üye 28 ülke liderinin katıldığı zirve öncesi konuşan NATO Genel Sekreteri NATO’nun güney kanadında da çeşitli yeni tehditlere karşı ittifakın önlemler aldığına işaret etti ve “NATO AWACS erken uyarı ve gözlem uçakları ve füze savunma sistemleri ile Türk hava savunmasını güçlendirdik” diye konuştu.

RUSYA EN BÜYÜK KOMŞUMUZ

Alınan önlemlerin savunma amaçlı olduğunu belirten Stoltenberg, “Yeni bir Soğuk Savaş istemiyoruz. Soğuk Savaş geçmişte kaldı, Rusya ile yapıcı ve anlamlı bir diyalog arayışı içindeyiz” diye konuştu.“Rusya bizim en büyük komşumuz ve Avrupa güvenliğinin ayrılmaz parçasıdır. Dolayısıyla diyaloğun devam etmesi önemlidir.” diye konuşan Stoltenberg, Rusya ile yapıcı bir iletişim halinde olduklarını belirtti ve NATO sınırları ötesinde de istikrarın sağlanmasının önemine değindi.

BİRLEŞİK KRALLIK’IN NATO’DAKİ LİDER KONUMU DEĞİŞMEYECEK

Birleşik Krallık’ın aldığı “Brexit” kararına değinen Jens, ” İngiltere’nin AB’deki konumu değişecek ama bu İngiltere’nin NATO’daki lider konumunu değiştirmeyecek” dedi.

KARADENİZE KIYISI OLAN ÜLKELERDEN ORTAK TATBİKAT

“Türkiye, Romanya ve Bulgaristan gibi Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler ortak bir eylem planı üzerinde mutabakata varacak ve bunun sonucunda da hem NATO’nun Karadeniz’deki varlığı güçlendirilecek hem de ortak tatbikatlar daha sıkı ve güçlü yapılacak” dedi.“NATO 70 yıldır Avrupa’da huzuru korumaya yardım ediyor” diye konuşan Stoltenberg, dünya ile birlikte NATO’nun da değiştiğini vurguladı.Değişmeyecek olan birbirimizi korumak, ortak değerlerimize sahip çıkmak ve gelecek nesiller adına barışı ve güvenliği sağlamak konusunda olan kararlılığımızdır” dedi.