DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
NATO Zirvesi Varşova’da Gerçekleşti

NATO Zirvesi Varşova’da Gerçekleşti

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Polonya’nın başkenti Varşova’da 28 ülkenin liderlerinin katılımıyla gerçekleşti.

28 ülkeyi bir araya getiren NATO Zirvesi’nin ilk ayağı Varşova’da gerçekleşti. Türkiye’yi temsil eden Cumhurbaşkanı Erdoğan aile fotoğrafına katıldı.NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Polonya’nın başkenti Varşova’da 28 ülkenin liderleri ile başladı.erdogan-merkel-nato28 ülkenin liderleri NATO Zirvesi’nin yapılacağı Ulusal Stadyum’da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından karşılandı.Türkiye’yi temsil eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla devlet ve hükümet başkanlarıyla birlikte zirvede ‘aile fotoğrafı’ çekildi.Zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve 28 ülkenin devlet başkanları ile Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası gibi uluslararası yetkililer yer aldı.

MÜTTEFİK UÇAKLARI GEÇİŞ YAPTI

NATO Zirvesi kapsamında müttefik ülkelere ait uçaklar Ulusal Stadyum’un üzerinden geçiş yaptı. Bir çok lider bu geçişi izledi.erdoga-merkel-nato-ucakUçuş gösterisinin ardından Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından karşılanarak yemek yendi. Zirvede verilen yemek basına kapalı gerçekleştirildi.

İKİLİ GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede ikili görüşmelerde bulundu. Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile 50 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile bir araya geldi.Müttefik uçaklarının uçuş gösterisi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir süre sohbet etti.Erdoğan Varşova’daki zirvede 3 konuya dikkat çekti:-Suriye meselesinin çözümsüz kalmasının ortaya çıkarttığı sorunlar sadece Türkiye’yi değil, NATO başta olmak üzere tüm dünyada barışı tehdit ediyor.-Suriye krizi, başta DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinin eylemlerine zemin oluşturuyor.-Suriye kaynaklı mülteci akını, Doğu Akdeniz ve Avrupa’da yeni güvenlik sorunlarına, yabancı düşmanlığına yol açıyor.Erdoğan, bu 3 sorunla başa çıkmaya çalışan Türkiye için NATO üyesi ülkelerin dah fazla destek vermesi gerektiğini liderlere iletti. 

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Zirveye katılan liderleri, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Ulusal Stadyum’da karşıladı. Resmi karşılama töreninin ardından liderler aile fotoğrafı çektirdi. Daha sonra NATO’nun en üst politik organı olan Kuzey Atlantik Konseyi’nin devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki toplantısının açılış oturumu gerçekleştirildi.

STOLTENBERG’DEN AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenecek olan  NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin resmi açılışından önce yaptığı açıklamada, zirvede NATO’nun geleceğinin ele alınacağını dile getirdi.Zirve öncesi düzenlenen basın toplantısında, meydan okuma arayışında olmadıklarını belirten Stoltenberg, “Yeni bir soğuk savaş istemiyoruz. Soğuk savaş tarihtir ve tarihte kalmalı” ifadelerini kullandı.