DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
NATO zirvesinden sonra Türkiye’ye destek çağrısı

NATO zirvesinden sonra Türkiye’ye destek çağrısı

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen NATO zirvesinde Estonya Başbakanı Taavi Röivas ve Recep Tayyip Erdoğan bir araya geldi. Taavi Röivas, sığınmacı konusunda Türkiye’ye destek çağrısı.Konu ile ilgili Estonya Başbakanlığından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde Varşova’da gerçekleşenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi esnasında Estonya Başbakanı Röivas ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir araya geldiği açıklandı.NATO zirvesi sırasında bir araya

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen NATO zirvesinde Estonya Başbakanı Taavi Röivas ve Recep Tayyip Erdoğan bir araya geldi. Taavi Röivas, sığınmacı konusunda Türkiye’ye destek çağrısı.Konu ile ilgili Estonya Başbakanlığından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde Varşova’da gerçekleşenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi esnasında Estonya Başbakanı Röivas ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir araya geldiği açıklandı.NATO zirvesi sırasında bir araya gelen Estonya Başbakanı Röivas ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sığınmacı krizi ele almıştı. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri konuşuldu.Estonya Başbakanı Röivas 44 kişinin hayatını kaybettiği Atatürk Havalimanı’ndan meydana gelen terör saldırısı için taziye de bulundu. Estonya Başbakanı Röivas, “DAEŞ terör örgütü, Suriye ile Irak’taki çatışmaların yanı sıra Libya’daki istikrarsızlık, transatlantik ve uluslararası güvenlik için tehdittir. Bu sorunları sadece birlikte atlatabiliriz. Estonya kesinlikle katkısını sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.Avrupa’daki sığınmacı krizine değinen Estonya Başbakanı Röivas konu ile ilgili  “Sığınmacı krizini durdurmak için Türkiye’ye destek vermek gerekir. Avrupa Birliği, bu soruna karşı ön planda mücadele veren Türkiye, Lübnan ve Ürdün’e mali desteğini artırmalı.” ifadelerini kullandı.Estonya Başbakanı Röivas, Türkiye’nin AB’ye üye olması konusunda desteklediklerini belirtti. Türkiye’nin Estonya ve NATO için önemli bir nokta olarak gördüklerini açıkladı. Estonya Başbakanı Röivas son olarak ise Türkiye’den kendi ülkelerine turist beklediklerini ifade etti.

NATO ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ

28 ülkeyi bir araya getiren NATO Zirvesi’nin ilk ayağı Varşova’da gerçekleşti. Türkiye’yi temsil eden Cumhurbaşkanı Erdoğan aile fotoğrafına katıldı.NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Polonya’nın başkenti Varşova’da 28 ülkenin liderleri ile başladı.erdogan-merkel-nato28 ülkenin liderleri NATO Zirvesi’nin yapılacağı Ulusal Stadyum’da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından karşılandı.Türkiye’yi temsil eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla devlet ve hükümet başkanlarıyla birlikte zirvede ‘aile fotoğrafı’ çekildi.Zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve 28 ülkenin devlet başkanları ile Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası gibi uluslararası yetkililer yer aldı.