DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
NBA’de bir Türk rüzgarı daha!

NBA’de bir Türk rüzgarı daha!

Anadolu Efes’in genç yeteneği Furkan Korkmaz gözlerini 2016 NBA Draftı’na dikmişti. Söylediğini yaptı ve NBA’de 10. Türk basketbolcu olmayı başardı.

Profesyonel Basketbol Ligi NBA’de bir Türk rüzgarı daha esecek. Anadolu Efes’in 18 yaşındaki genç yeteneği Furkan Korkmaz artık Philadelphia 76’ers’de…Dünyanın en büyük basketbol organizasyonlarından biri olan NBA’de 2016 yılı draft seçimleri yapıldı.Boston’daki TD Garden’da yapılan 2016 NBA draft seçimleri büyük bir heyecanla gerçekleşti. Ev sahibi olan Boston taraftarlarının yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen draft seçimlerine Türkiye’deki NBA tutkunlarından da büyük ilgi vardı.2014’ten bu yana Anadolu Efes basketbol takımı forması giyen 18 yaşındaki milli Basketbolcu Furkan Korkmaz, 1. turda 26.sıradan Philadelphia 76’ers’e seçildi. Genç yetenek, basketbol yaşamına Philadelphia’da devam edecek.Furkan Korkmaz, NBA’de drafta seçilen ilk Türk oyuncu oldu.

NBA’DEKİ 10.TÜRK

2016’da Philadelphia 76’ers tarafından seçilen Furkan Korkmaz, İbrahim Kutluay, Mirsad Türkcan, Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova, Semih Erden, Furkan Aldemir, Ömer Aşık ve Enes Kanter’den sonra NBA’e seçilen 10.Türk basketbolcu oldu.

ENES KANTER’DEN O HABERE TEPKİ

NBA’DE Oklahoma City Thunder forması giyen Türk profesyonel basketbolcu Enes Kanter, Furkan Kormaz’ın Philadelphia 76’ers tarafından draft seçilmesi üzerine Hürriyet’in yapmış olduğu habere Twitter hesabından eleştiride bulundu.Hürriyet’in Furkan Korkmaz ile ilgili yaptığı haberde NBA’de forma giyen Türk basketbolcular arasında adının bulunmaması Enes Kanter’i sinirlendirdi.İşte Hürriyet’in Enes Kanter’in ismini bulundurmadığı o haber:Haberin açıklamasında yer alan ifade: “Furkan Korkmaz böylelikle Mirsad Türkcan, İbrahim Kutluay, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Ersan İlyasova, Semih Erden, Ömer Aşık ve Furkan Aldemir’den sonraNBA’e seçilen 8. Türk basketbolcu oldu. NBA’de halen Ömer Aşık ve Ersan İlyasova formagiyiyor.”hurriyet-nbaMilli Basketbolcu Enes Kanter, Hürriyet’in kendisine uyguladığı sansür üzerine Twitter hesabından alay yoluyla eleştirdi.Enes Kanter, Hürriyet’in haberini sosyal medyadan paylaşıp herkese duyurdu ve altına şu notu düştü:“Hahaha Yuh arkadaş bu kadar da olmaz. Nasıl bir korkaklıktır bu. Yazık. Ben NBA’den atıldım da haberim mi yok”nba-enes-kanter 

NBA 2016’da Draft’a Seçilen Basketbolcular

Draft’a 1. sıradan seçilen isim  Ben Simmons oldu. Simmons, Furkan Korkmaz ile Philadelphia 76’ers’de forma giyecek.2- Brandon Ingram-  Los Angeles Lakers3- Jaylen Brown – Boston Celtics4- Dragan Bender – Phoenix Suns