DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
NBA’de Cleveland şampiyonluğa adını yazdırdı

NBA’de Cleveland şampiyonluğa adını yazdırdı

NBA’de bir ilk gerçekleşti. NBA Final serisinin 7. ve son maçı dün gece oynandı. Cleveland Cavaliers, seride durumu 4-3’e getirerek 46 yıllık tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

NBA’de şampiyon belli oldu. Golden State Warriors’un şampiyon olması beklenirken, Cleveland Cavaliers, 46 yıllık tarihinde bir ilk imza attı.Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’in dün akşam oynanan final maçında Cleveland Cavaliers,Golden State Warriors’u 93-89 mağlup ederek tahta oturmayı başardı.

NBA’de Cleveland ilk kez şampiyon oldu

NBA tarihinde, seride 3-1’den geri gelip durumu 4-3 yaparak şampiyon olan ilk takım Cleveland Cavaliers oldu.NBA’de Final serisinin 7.maçı aynı zamanda son maçında Golden State Warriors;Stephen Curry-Klay Thompson-Harrison Barnes-Draymond Green-Festus Ezeli beşlisiyle oynadı.Cleveland Cavaliers ise ;Kyrie Irving-JR Smith-LeBron James-Kevin Love-Tristan Thompson ile oynadı.Final maçını koparan sayı Clevelan Cavaliers oyuncusu Kyrie Irving’den geldi. Maçın bitimine 53 saniye kala birebirde kaldığı Stephen Curry üzerinden şutunu atakan Kyrie Irving durumu 92-89’a getirerek ipi çekti.Maçın bitimine 10 saniye kala LeBron James, skoru belirledi. LeBron 1 sayı çıkarmasını bildi ve skoru 93-89 yaptı.NBA’de Final serisinin son maçında 3’lükte etkili olan takım Golden State Warriors oldu. Draymond Green, Golden State Warriors’da takımın en etkili ismi oldu.Draymond Green 32 sayı ile maçı bitirirken, Golden State’nin NBA’de en değerli oyuncu ödülüne sahip (MVP’si) Stephen Curry’i geride bıraktı. Curry, 17 sayı ile maçı tamamladı.Cleveland Cavaliers’te Kyrie Irving de 26 sayı ile tamamlarken çok kritik bir üçlük attı ve şampiyonluğa damga vurdu. Kevin Love 9 sayı 14 ribaund ile oynadı.Golden State Warriors’ta ise Green maçı 6/8 üçlük isabeti ile tamamladı.Draymond Green 32 sayı 15 ribaund 9 asist ve 2 top çalma ile oynadı. Klay Thompson ise 14 sayıda kaldı.Cleveland Cavaliers’in final maçındaki yıldızı şüphesiz LeBron James oldu. LeBron, geceyi triple-double ile tamamladı. Final maçının en değerli oyuncusu seçilen LeBron James,  27 sayı – 11 ribaunt ve 11 asistle ve 3 blokla geceye damgasını vurdu. Tam 47 dakika boyunca sahada kaldı.LeBron James, maçta galip gelinmesinin ardından seremonide gözyaşlarına hakim olamadı. LeBron James, kariyerindeki üçüncü şampiyonluğu elde etmiş oldu.nba-sampiyonu-ClevelandMaçtan sonra  Cavaliers’in  “The King” yani “Kral”ı LeBron James şunları dile getirdi:”Elimde olan her şeyi verdim… Bu senin için Cleveland…!” diye konuştu.Cleveland Cavaliers NBA’deki krallığını ilan etti.nba-sampiyon-Cleveland