DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Nefes Darlığına Neler İyi Gelir?

Nefes Darlığına Neler İyi Gelir?

Nefes darlığı, kardiyovasküler sistemin zorlanması ve buna bağlı olarak akciğerlerin solunumunun kalp kasılmalarını karşılayamaması sonucunda ortaya çıkan bedensel kondisyona bağlı olarak kronik ve tehlikeli olabilen bir hastalıktır. Nefes darlığı nedenleri genel olarak kalple ve damarlarla ilgilidir ve nefes darlığı belirtileri ciddiye alınması gereken belirtilerdir. Peki nefes darlığına neler iyi gelir? Nefes Darlığı Nedenleri Nelerdir? Nefes

Nefes darlığı, kardiyovasküler sistemin zorlanması ve buna bağlı olarak akciğerlerin solunumunun kalp kasılmalarını karşılayamaması sonucunda ortaya çıkan bedensel kondisyona bağlı olarak kronik ve tehlikeli olabilen bir hastalıktır. Nefes darlığı nedenleri genel olarak kalple ve damarlarla ilgilidir ve nefes darlığı belirtileri ciddiye alınması gereken belirtilerdir. Peki nefes darlığına neler iyi gelir?

Nefes Darlığı Nedenleri Nelerdir?

Nefes darlığı herhangi bir fiziksel aktiviteye bağlı nefes daralması yaşama şeklinde olabilir. Bunun yanında psikolojik sorunlar nedeniyle nefes alamama ve akciğer sorunları nedeniyle nefes alama gibi durumlarda olabilmektedir. Bunlardan başka aşırı kilo, sigara ve kalp rahatsızlıkları da nefes darlığına neden olabilmektedir.

Nefes Darlığı Belirtileri Nelerdir?

Burada belirtilerine dikkat edilmesi gereken nefes darlığı koştuktan veya hızlı bir aktiviteden sonra yaşanan nefes daralması değil durduğunuz yerde yaşadığınız nefes darlığıdır. Böyle bir durum yaşayanların acilen bir hekime başvurmaları gerekmektedir. İşte dikkat etmeniz gereken ve acilen hekime başvurmanız gereken nefes darlığı belirtileri şunlardır.

  • Göğüs ağrısı ile birlikte seyreden nefes kesilmesi
  • Öksürük ve yüksek ateşle birlikte ortaya çıkan nefes kesilmesi
  • Herhangi bir aktiviteye bağlı olmayan nefes daralması
  • Düzenli olarak günlerce süren nefes darlığı
  • Terleme ve bilinç kaybı ile birlikte görülen nefes darlığı
  • Aşırı kilo kaybı ve beraberinde görülen nefes darlığı
  • Sol kolda uyuşma ve ağrı ile birlikte ortaya çıkan nefes darlığı

Nefes darlığı tedavisi Nasıl Yapılır?

Nefes darlığı eğer aktivite ve spor sonrası ortaya çıkan kısa süreli bir durumsa eğer müdahale gerektirmez. Sadece bu kişiler sigara içiyorsa bırakmalı, kilolu ise kilo vermelidir. Diğer belirtilerle birlikte ortaya çıkan nefes darlığında ise her türlü klinik tedavi gereklidir. Hekim kontrolü şarttır.

Nefes Darlığına Neler İyi Gelir?

Nefes darlığı çoğu zaman çok ciddi bir problemdir ve bunun için evde herhangi bir tedavi uygulanamaz. Ancak astım gibi kronik rahatsızlıklarda aşağıdaki tedbirleri uygulanabilir.Zencefil Çayı: Zencefil çayı, hem antiseptiktir yani mikrop öldürücüdür, hem de solunum yollarının açılmasını sağlar. Her gün içilecek bir bardak zencefil çayıyla astım tedavisine yardım edebilirsiniz. Adaçayı: Doğal bir rahatlatıcıdır. Bütün üst solunum yolları problemlerinde rahatlatıcı etkisinden dolayı kullanılabilir.Keçiboynuzu Çayı: Özellikle astım hastalığında çok etkilidir. Her gün yatmadan önce 1 bardak içilmesinin çok faydalı olduğu söylenmektedir.Okaliptüs Yağı: İçilmez, sadece koklanır. Keskin mentol kokusu mukozayı hareketlendirir ve akciğerlerin rahatlatır.Nane Çayı: Gevşetici etkisi vardır ve aynı zamanda ciddi bir antiseptiktir. Solunum yollarını açar.