DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Nicholas Sarkozy’dan bomba Türkiye yorumu

Nicholas Sarkozy’dan bomba Türkiye yorumu

Eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’den olay Türkiye yorumu geldi. Sarkozy, Türkiye’yi Avrupa’nın dışında gördüğünü ifade etti.\r\n\r\n

Eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’den olay Türkiye yorumu geldi. Sarkozy, Türkiye’yi Avrupa’nın dışında gördüğünü ifade etti. İşte o açıklama…Fransa eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy vatandaşlara karşı yaptığı konuşmada AB ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sarkozy gelecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğu açıklamıştı. Seçim çalışmalarına devam eden Sarkozy vatandaşlara yaptığı konuşmada Türkiye’yi Avrupa’nın dışında gördüğünü ifade etti. Sarkozy  “Türkiye büyük medeniyet ve tarihe sahip olan, büyük ülke” dedikten sonra “Yalnız Türkiye Avrupa’ya değil Asya’ya ait” dedi.

Nicolas Sarkozy’nin o açıklaması

nicolas-sarkozyCumhurbaşkanlığı için terkardan aday olan Sarkozy, “Avrupa’nın milli gelirinin yüzde 50’sini Fransa ve Almanya sağlıyor. Avrupa Birliği (AB) başkanlığını Fransa ve Almanya ortak yürütmeli. AB antlaşmalarının gözden geçirilmesi gerekiyor” dedikten sonra “Fransa’da Fransa’ya ait bir İslam olmalı. Fransa’da yaşayan Müslümanlar rahat yaşamalı. İslam diniyle radikal dinci teröristleri karıştırmamak lazım” sözlerini de konuşmasına ekledi. Cumhurbaşkanı adayı açıklamalarında AB’nin zor bir durumda olduğunun “30 sene sonra nüfusu yükselen ülkelerin başında Nijerya, Çin, Hindistan olacak. Bu ülkelerle ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz” bu sözlerle  altını çizdi.

Sarkozy, cumhurbaşkanlığı adaylığını böyle açıklamıştı

Nicolas Sarkozy, 2017’de gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğunun haberini verdi.Cumhuriyetçiler Partisi lideri Nicolas Sarkozy, Fransa’nın gündemine bomba gibi düştü. Nicolas Sarkozy, yeni çıkardığı “Herşey Fransa için” kitabında bulunan önsöz kısmını facebookta paylaşarak adaylığını açıkladı. Sarkozy 2017 yılı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakipleri ile birlikte ter dökecek. Çarşamba günü piyasaya sürülecek olan kitabın önsözünde ise “2017 cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olmaya karar verdim. Fransa ona her şeyi vermemizi arzu ediyor. Bu mücadeleyi tarihimizin sarsıldığı bir dönemde yürütecek güce sahip olduğumu hissediyorum.” ifadelerine yer verdi.Nicolas Sarkozy’nin çarşamba günü raflarda yer alacak kitabın 5 ana bölümü ise “Hakikat”, “Kimlik”, “Rekabet”, “Otorite” ve “Özgürlük” şeklinde oluşuyor. 5 bölüme ayrılan kitap tam 231 sayfadan oluşuyor.

Nicolas Sarkozy’nin en güçlü rakibi Alain Juppe

sarkozy-cumhurbaskanligina-adayligiGeçtiğimiz 2007/2012 yıllarında cumhurbaşkanlığı yapan Nicolas Sarkozy’nin partisi ön seçimleri kazanması gerekiyor. Bu rekabette en büyük rakibi eski başbakanlardan Alain Juppe olarak görülüyor. Fransa cumhurbaşkanlığı seçimi ise 23 Nisan- 7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.