DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Nicolas Sarkozy İngiltere’ye seslendi

Nicolas Sarkozy İngiltere’ye seslendi

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İngiltere’nin AB’de kalması için uğraşacağını ve yeni bir anlaşma sunacağını ifade ederek İngiltere’ye seslendi.\r\n\r\n

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İngiltere’nin AB’de kalması için uğraşacağını ve yeni bir anlaşma sunacağını ifade ederek İngiltere’ye seslendi.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını açıklayan Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İngiltere için güzel vaadlerde bulundu. Sarkozy, seçimlerden galip gelmesiyle cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda İngiltere’yi caydırma çabalarına gireceğini ifade etti.

Nicolas Sarkozy, İngiltere’ye resmen yalvardı

nicolas-sarkozyParis’te işadamları ile biraraya geldı ve burada önemli konulara değindi. Önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçilmesi durumunda AB’den ayrılma kararı alan İngiltere’ye yeni bir teklif sunacağını ifade etti.

İşte Sarkozy’nin o açıklamaları

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, “İngilizlere, ‘Birlik’ten çıktınız, ama masada artık yeni bir anlaşma ve sizin için yeniden oylama fırsatı var’ derim” dedi.“Fakat bu sefer eski Avrupa değil, yeni Avrupa’da olacaksınız. Kalmak ister misiniz? Eğer cevabınız ‘Evet’ ise bu çok iyi olacak. Çünkü Türkiye ile AB üyeliği görüşmeleri yaptığımız dönemde Avrupa’nın en büyük ikinci ekonomisini kaybetmeyi kabul edemem.” sözlerini de devamında getirdi.