DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Nike, spor başörtüsü üretti, şimdi de helal spor gündemde

Nike, spor başörtüsü üretti, şimdi de helal spor gündemde

Dünyanın önde gelen spor ayakkabı ve giyim tedarikçileri arasında yer alan Nike, tesettürlü sporcuları keşfetti. Daha ziyade ürettiği spor ayakkabı ile tanınan şirket, dünyanın her tarafından sporcu kadınların talebi üzerine spor başörtüsü imal etti. Nike, tanıtımı Dünya Kadınlar Günü’ne denk getirdi. Nike’ın başörtülü sporcular için hazırladığı mini koleksiyonun adı ‘Nike Pro Hijab’ (Tesettür Dostu Nike).

Dünyanın önde gelen spor ayakkabı ve giyim tedarikçileri arasında yer alan Nike, tesettürlü sporcuları keşfetti. Daha ziyade ürettiği spor ayakkabı ile tanınan şirket, dünyanın her tarafından sporcu kadınların talebi üzerine spor başörtüsü imal etti. Nike, tanıtımı Dünya Kadınlar Günü’ne denk getirdi.

Nike’ın başörtülü sporcular için hazırladığı mini koleksiyonun adı ‘Nike Pro Hijab’ (Tesettür Dostu Nike). Ürünü dünyaca ünlü ir ABD’li şirketin geliştirmiş olması büyük bir çığır açabilecek nitelikte. Ancak diğer taraftan tesettürü başörtüsüne indirgeme trendinin bu çığır sayesinde başını alıp gitmesi tehlikesi de yok değil.

KAPİTALİZM ŞİMDİ DE HELAL SPOR İLE KAZANÇ PEŞİNDE

‘Helal kozmetik’, ‘helal turizm’, ‘helal bankacılık’ gibi dini kavramlarla Müslümanların hayatına giren sektörlere katılan ‘helal spor’un dini aslından ne derece uzaklaştıracağı henüz tartışılmaya başlamış değil. Hatta bu gelişmeyi sadece kadınlar değil, Suudi Arabistan’daki Genel Spor Otoritesi adlı devlet kurumu da sevinçle karşılamış. Kadın atletleden sorumlu kurumun müdiresi olan Prenses Reema binti Bandar bin Sultan El Suud, Nike Pro Hijab projesini memnuniyetle karşılamış ve çığır açıcı olarak değerlendirdiği bu uygulamanın Müslüman kadınlara kapıları dünya çapında açacağını söylemiş.

SİYAH BAŞÖRTÜSÜ ÜZERİNDE KOCAMAN BİR NİKE LOGOSU

Nike, söz konusu proje üzerinde bir yıldır başörtülü sporculardan oluşan bir ekip ile çalışıyordu. Ortaya çıkan ürün ise hava alan, terlemeyi önleyen tek katlı, karma ve dayanaklı bir kumaştan yapılan bir başörtüsü. Siyah renki başörtüsünün üzerindeki Nike logosunu fark etmemek ise imkansız.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ’NDEN BİR HALTERCİNİN ARZUSU YERİNE GETİRİLMİŞ

Sporcular için başörtüsü fikrinin mimarı olarak Amna El Haddad’dan bahsediliyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu haltercisi 2016 yılında Nike World’ün ABD’deki merkezine geldiğinde müsabakalar için sadece bir başörtüsünün olduğunu söylemiş ve yaptığı spora uygun bir başörtüsü arzuladığını ifade etmiş. Nihayet tasarımı tamamlanan başörtüsü önümüzdeki yıl spor malzemelerinin satıldığı mağazalarda boy gösterebilecek.

ARTIK KİMSE BAŞÖRTÜSÜ SPORU ENGELLİYOR DİYEMEYECEK

Birçok başörtülü sporcu ise bu başörüsüyle aynı zamanda bir ispatın peşinde. Bu yeni ürün sayesinde başörtüsü ile spor yapmanın zor olacağını düşünenlere aksini ispat etmek isteyenlerin sayısı az değil.