DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Nobel Barış Ödülü’nü alan Santos’dan alkışlanacak hareket

Nobel Barış Ödülü’nü alan Santos’dan alkışlanacak hareket

Geçtiğimiz günlerde Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Sartos’dan bomba karar. Juan Manuel Sartos, 1 milyon dolarlık ödülü iç savaştan etkilenen savaş kurbanlarına harcayacağını açıkladı.\r\n\r\n

Geçtiğimiz günlerde Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos‘dan bomba karar. Juan Manuel Santos, 1 milyon dolarlık ödülü iç savaştan etkilenen savaş kurbanlarına harcayacağını açıkladı.Merakla beklenen Nobel Barış Ödülü’nün sahibi geçtiğimiz günlerde açıklanan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos oldu. Juan Manuel Santos aldığı ödülün hakkını verecek bir karar verdi. Ödülden kazandığı yaklaşık 1 milyon dolarlık ödülü iç savaştan etkilenen savaş mağdurları için harcayacağını açıkladı. Kolombiya’nın Bojaya kasabasını ziyaret eden başkan orada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Kolombiya ile FARC arasında yapılan anlaşmanın reddedilmesine karşı hala ülkede barış sağlamaktan vazgeçmediklerini belirtti.

Nobel Barış Ödülü’nün hakkını verdi

nobel-baris-oduluBojaya’da yaptığı konuşmada 2002 yılında FARc gerillalarının düzenlediği baskında 119 kişinin öldürüldüğü bölge sakinlerine seslenen Juan Manuel Santos, “Sizler, 52 yıllık iç savaşın neden olduğu acıların simgesisiniz. Bu çatışmaya çözüm bulmakta da önemli bir role sahipsiniz. Ben, nefret ve öfkenin üstesinden gelmeyi iç savaşın kurbanlarından öğrendim. Ülkemde barışı sağlayana kadar tek bir saniye kaybetmeyeceğim.” şeklinde bir konuşma yaptı.Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Nobel Barış Ödülü’ne layık görüldüğü için verilen yaklaşık 1 milyon dolar para ödülünü savaş mağdurlarına harcayacağını ifade etti. Bu parayı savaştan çok büyük hasarlar gören yerlerde altyapının yeniden inşa edilmesi için kullanacağının altını çizdi.

Norveç Nobel Komitesi’nden yapılan o açıklama;

“Bu yılki Barış Ödülü’ne, ülkesinde 50 yıldan uzun süren ve en az 220 bin kişinin yaşamını yitirmesine ve 6 milyon kişinin de yerlerinden olmasına neden olan iç savaşı sona erdirmek için kararlı bir biçimde çaba harcayan Devlet Başkanı Santos layık görüldü. Ödül, aynı zamanda yaşadıkları büyük güçlükler ve suistimallere karşın adil bir barış umudundan vazgeçmeyen Kolombiya halkına, sivil savaşın sayısız kurbanının yakınlarına ve barış sürecine katkıda bulunan tüm taraflara bir armağan olarak görülmelidir. Her ne kadar barış anlaşması tartışmalara yol açtıysa da Santos, Kolombiyalı seçmenlere barış anlaşmasıyla ilgili fikirlerini referandumda dile getirmeleri için olanak tanıyarak önemli bir rol oynamıştır. ” Bu parayı savaştan çok büyük hasarlar gören yerlerde altyapının yeniden inşa edilmesi için kullanacağının altını çizdi.