DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Nürnberg’de terör lanet protestosu!

Nürnberg’de terör lanet protestosu!

İstanbul’da 44 şehit verdiğimiz hain saldırı gurbetteki vatandaşlarımızı da derinden etkiledi. Nürnberg’de “Teröre Karşı Diriliş Yürüyüşü” düzenlenecek.\r\n\r\n

İstanbul’da 44 şehit verdiğimiz hain saldırı gurbetteki vatandaşlarımızı da derinden etkiledi. Nürnberg’de “Teröre Karşı Diriliş Yürüyüşü” düzenlenecek.Nürnberg, İstanbul Beşiktaş’taki hain saldırıyı kınamak için sokaklara dökülecek. Önümüzdeki hafta 18 Aralık 2016 Pazar günü Jakops Meydanı’nda ‘Teröre Karşı Diriliş Yürüyüşü’ yapılacak. Yürüyüş  öğlen saat 13.30 gibi başlayacak. Jakops Meydanı’ndan başlayıp gar istikametine kadar yürünecek. Gardan sonra Lorenz Kilisesi önünde konuşmalar gerçekleştirilecek.

Nürnberg’de “Teröre Karşı Diriliş Yürüyüşü”

“Teröre Karşı Diriliş Yürüyüşü” etkinliğini düzenleyen Ertuğrul Karakaya bunun için gerekli olan müsadenin alındığını ifade etti. Ve Ertuğrul Karakaya, “Güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu ve üzüntümüzü belirtmek istiyoruz” dedi. Türk sivil toplum kuruluşlarına çağrı yapıldığını ifade eden Ertuğrul Karakaya, düzenlenen yürüyüşte sadece Türk bayraklarının yer alacağını ifade etti.

Hain saldırı Almanya’da protesto edildi

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısı Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarını da derinden yaraladı. Bir çok şehirde protestolar düzenlendi.İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde hedef alınan Çevik Kuvvet ekibine yönelik patlatılan bomba Almanya’da yaşayan Türkleri ayağa kaldırdı. Çok sayıda gurbetçi vatandaşlar Berlin ve Köln kentlerinde protesto düzenlendi. Protesto için Berlin’in Wittenbergplatz Meydanı’nda toplandı. Burada toplanan büyük kalabalık “Teröre Hayır” yazılı pankartlar açtı. Bu pankartların yanı sıra Türk bayraklarını da taşıdılar. Vatandaşlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” ve “Hepimiz Mehmediz” şeklinde sloganlar attı.

Türkiye bölünmeyecek!

Wittenbergplatz Meydanı’ndaki grup saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Ve ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından ise hayatını saldırıda şehit düşen polislerimiz için de dua edildi. Protestoda okunan basın bildirisinde terörden beslenen güçlerin Türkiye’nin huzurlu olmasını ve kalkınmasını istemediği belirtildi. Her ne kadar kötü zamanlar yaşansada Türkiye’nin hiçbir zaman bölünmeyeceği vurgulandı. Ve “Zaman, birlik ve beraberlik zamanıdır. Kahrolsun terör, kahrolsun terörü destekleyenler.” denildi.

Almanya’nın Köln kentinde de terör lehine protestolar düzenlendi

Köln’de yaşayan çok sayıda vatandaşlar sosyal medya üzerinden örgütlenerek Köln’deki Ebert Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ile İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra terörü lanetleyen sloganlar atıldı. Terörün her şeklini Türkçe ve Almanca sloganlar atarak kınayan grup şehitler için de dua etti.Protestoya katılan  Tuğba Nur Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada “Olayı duyduktan sonra hemen Türkiye’deki yakınlarımızı arayıp durumlarını sorduk. Şehit sayısını duyunca da duygularımı tarif edemiyorum. Tüm gece ağladık, çok kötü bir şey. Allah sabır versin.” ifadelerine yer verdi. Bir diğer Muhammet Öztürk adındaki vatandaş ise “Türkiye’de de yaşasak burada da bu olay hepimizi etkileyen bir durum. Bu terörün bitmesini istiyoruz ve o yüzden burada bir araya geldik. Bu kötü zamanda Türk milleti olarak siyaseti bir kenara bırakıp birleşip kenetlenmemiz gerek. Söz konusu vatan olunca kenetlenmemiz lazım ki bizi kimse bölmesin.” şeklinde konuştu.