DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Obama, Hiroşima’yı Ziyarete Gitti

Obama, Hiroşima’yı Ziyarete Gitti

2.Dünya Savaşı’nda ilk atom bombasının atıldığı Hiroşima’ya tarihi ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Obama, hayatını kaybedenlerin mezarına çelenk bıraktı.

İran ve  Küba’yla ilişkileri yeniden düzenleyen,  Vietnam’a silah ambargosunu kaldıran ABD Başkanı  Barack Obama, Hiroşima’yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı oldu.  Atom bombasıyla hayatını kaybedenler adına yapılan anıt mezara çelenk bıraktı.KURBANLARI ANDI AMA ÖZÜR DİLEMEDİDünya basının yakından takip ettiği bu tarihi ziyaret sırasında  Obama, “Buraya kurbanları anmaya geldik. Onların ruhları bize konuşuyor, içimize bakmamızı istiyor.” dedi.  Obama’nın kurbanları andığı ancak özür dilemediği görüldü.tarihi-ziyaret-obama-hirosima

“ZİYARET EDEBİLİRSEM ONUR DUYARIM” DEMİŞTİÖnceki başkanlar, “ABD’nin özür dilediği” izlenimine yol açmamak için Hiroşima veya  Nagazaki’yi ziyaret etmemişti.  Obama 2009’da yaptığı bir konuşmada, “Hiroşima ve  Nagazaki’deki anılar dünyanın hafızasına kazındı. Ben de başkanlığım sırasında bu kentleri ziyaret etme fırsatı bulursam bundan onur duyacağım” demişti.200 BİN KİŞİNİN CANINA MÂL OLDUABD, 6 Ağustos 1945’te Hiroşima’yı ‘Enola Gay’ adlı bombadırman uçağından atılan ‘little boy’ (küçük çocuk) adlı atom bombasıyla vurdu.İlk anda 70 bin kişi hayatını kaybetse de sonrasında radyasyonun neden olduğu hastalıklarla beş yıl içerisinde 200 bin kişi hayatını kaybetti, on binlerce insan sakat kaldı.İki gün sonra Nagasaki’ye atılan ikinci atom bombasıyla da 74 bin kişi hayatını kaybetti.Hiroşima ve Nagasaki’ye atılan bombalar,  Japonya’nın teslim olmasında ve II. Dünya Savaşı’nın sona ermesinde rol oynamıştı.