DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Obama’ya ‘O… Çocuğu’ Değil, ‘P.ç Kurusu’ Dedim

Obama’ya ‘O… Çocuğu’ Değil, ‘P.ç Kurusu’ Dedim

Rodrigo Duterte, ABD Başkanı Barack Obama’ya ettiği şok küfür gündemi sarsmıştı. Rodrigo Duterte o sözleri için ‘O… Çocuğu’ Değil, ‘P.ç Kurusu’ dedi.\r\n\r\n

Rodrigo Duterte, ABD Başkanı Barack Obama’ya ettiği şok küfür gündemi sarsmıştı. Rodrigo Duterte o sözleri için ‘O… Çocuğu’ Değil, ‘P.ç Kurusu’ dedi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Obama’ya ettiği küfür etmediğini sadece konuşmasının yanlış tercüme edildiğini ifade etti.  Filipinler lideri Duterte, gazetecilere yaptığı açıklamada  “Ben yalnızca Filipinler halkına cevap veririm dedim. Hepsi bu” dedi. Barack Obama’ya ‘o… çocuğu’ değil, ‘fırlama, alçak, p.ç kurusu’ gibi anlamlarda bir kelime kullandığını belirtti.

Yanlış çevirinin suçlusunun ‘Amerikalılar’

duterte-kufurRodrigo Duterte, sözlerinin yanlış tercüme edildiğini ve ‘O. çocuğu’ anlamında bir kelime kullanmadığını ifade etti. Tercümanların Amerikalı olduğunun vurgusunu yaparken tüm suçunda onlarda olduğunu savundu. Duterte bu yaşanan olayın kasıtlı ve kendisi için kötü imaj oluşturması için yapıldığını iddia etti. Ve “Umurumda değil. Çünkü ben uluslararası toplumun başkanı değilim” dedi.

Obama’ya mesaj

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD Başkanı Barack Obama’ya “Ben Başkan Duterte. Asla öyle bir açıklama yapmadık. Kontrol edebilirsiniz” şeklinde bir mesaj gönderdi.

Barack Obama’ya şok küfür

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD Başkanı Barack Obama’ya ettiği şok küfür gündemi sarstı. Barack Obama o sözlerin ardından hemen harekete geçti.Laos’ta düzenlenen Güneydoğu Asya Alusları Birliği toplantısına katılan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Filipinler’in ABD sömürgesinden çıktığını ve kendisininde bağımsız bir devlet başkanı olduğunun vurgusunu yaptı. Filipinlilerin tek başkanının halk olduğunu ifade ederken ABD Başkanı Barack Obama’ya kendi dillerince küfür etti.

Barack Obama o sözlerin ardından görüşmeyi iptal etti

duterte-obama-ya-kufurABD Başkanı Barack Obama‘ nın insan hakları konusundaki eleştirisine sinirlenen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, çirkin bir hareket sergiledi. Eleştirilere dayanamayan Rogrigo Durterte, Obama’ya küfür etti.  ABD Başkanı Barack Obama o o sert sözlerin ardından yapılacak olan görüşmelerini iptal etti.

2 bin 400 kişi uyuşturucudan hayatını kaybetti

Filipinler’de yaşanan uyuşturucu sıkıntısını çözmek için vaad verip göreve gelen Rodrigo Duterte, uyuşturucu satıcılarının kabusu oldu. Bu zamana kadar uyuşturucu kullanan ve uyuşturucu satıcılarına karşı gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 2 bin 400 kişi hayatını kaybetti.