DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fabrikada kimyasal patlama Oberhausen halkını dehşete düşürdü

Fabrikada kimyasal patlama Oberhausen halkını dehşete düşürdü

Almanya’nın Obergausen şehrinde bir kimya işletmesinde gerçekleşen kimyasal patlama sebebiyle açığa çıkan sülfürik asit şehrin üzerinde dev bir zehir bulutunun oluşmasına yol açtı. Tehlike üzerine şehir halkı evlerinde kaldı ve zehirli dumandan etkilenmemek için pencereleri de açmadı. Buna rağmen 150 kişinin solunum yolu rahatsızlığı geçirdiği öğrenildi.İtfaiyenin bildirdiğine göre şehrin üzerindeki sülfürik asit yüklü zehir bulutu

Almanya’nın Obergausen şehrinde bir kimya işletmesinde gerçekleşen kimyasal patlama sebebiyle açığa çıkan sülfürik asit şehrin üzerinde dev bir zehir bulutunun oluşmasına yol açtı. Tehlike üzerine şehir halkı evlerinde kaldı ve zehirli dumandan etkilenmemek için pencereleri de açmadı. Buna rağmen 150 kişinin solunum yolu rahatsızlığı geçirdiği öğrenildi.İtfaiyenin bildirdiğine göre şehrin üzerindeki sülfürik asit yüklü zehir bulutu geniş ölçüde dağıldı. Bununla birlikte hasar gören asit deposunun hala tehlike saçıp saçmadığını öğrenmek biraz daha zaman alacak. Bunun için öncelikle patlayan deponun boşaltılması gerekecek. İtfaiye ile birlikte 130 kadar güvenlik gücü de olay yerinde görev yapıyor. Yetkili merciler ise halkı evde kalmaya, pencereleri ve kapıları kapalı tutmaya çağırdı. İtfaiyenin bir sözcüsü de şehir de hâkim olan basık havadan dolayı tehlikeli bulutun yere yakın bir mesafede olduğunu dile getirerek uyardı.

AMBULANS ÇAĞIRAN 150 KİŞİNİN DURUMU İYİ

Buna rağmen 150 kişi solunum yolu rahatsızlığı sebebiyle ambulans çağırdı. Oberhausen İtfaiyesinin verdiği bilgiye göre bu rahatsızlıkların hepsi basit rahatsızlıklar ve ambulans çağıranların hepsi doktor kontrolü altında. Rahatsızlananların 110’u patlayan deponun yakınlarında olan Oberhausen Ekonomi İşletmeleri çalışanları. Geri kalan 40’ı ise kazanın meydana geldiği fabrikanın çalışanları.

KİMYASAL PATLAMA KADAR DURDURULAN TRAFİK DE HAYATI FELÇ ETTİ

Kimyasal patlama sonucu 600 metreküplük depodaki sülfürik asit yüzde 96’sı itibariyle havaya karışmış ve gökyüzünde bir zehir bulutu oluşturmuş. Kazanın sebebi ise henüz ortaya çıkmış değil. Güvenlik güçleri olayın geldiği yeri geniş ölçüde trafiğe kapadığı için Oberhausen’in yanı sıra komşu şehirlerde de ulaşım oldukça ağır işliyor. Çok sayıda ana cadde ve otoban kapatılmış ve çoğu yerde otobüs ve tren seferleri durdurulmuş.Kimyasal patlama şehir halkını birkaç gün daha etkileyecek gibi.