DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Otomobil Sahibi Herkesin Bilmesi Gereken 15 Pratik Bilgi

Otomobil Sahibi Herkesin Bilmesi Gereken 15 Pratik Bilgi

Aracının farları kararan, küçük garajda kapıyı açma sorunu yaşayan, otomobilin içindeki dağınıklıktan rahatsız olan, telefonu koyacak yer bulamıyorsanız bu haber tam size göre. Otomobil sahibi herkesi yakından ilgilendiren 15 pratik çok bilinmeyen bilgiyi sizler için derledik. Dağınıklığı sevmiyor musunuz? Öyleyse aracınızla seyehat ederken bir duş aparatını aracının arkasına asarak dağınıklık yapacak eşyaların düzenli kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Aracının farları kararan, küçük garajda kapıyı açma sorunu yaşayan, otomobilin içindeki dağınıklıktan rahatsız olan, telefonu koyacak yer bulamıyorsanız bu haber tam size göre. Otomobil sahibi herkesi yakından ilgilendiren 15 pratik çok bilinmeyen bilgiyi sizler için derledik.

  • Dağınıklığı sevmiyor musunuz? Öyleyse aracınızla seyehat ederken bir duş aparatını aracının arkasına asarak dağınıklık yapacak eşyaların düzenli kalmalarını sağlayabilirsiniz.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_1

Özellikle yaz aylarında güneşin altında aracın içine binmek oldukça zor oluyor. Hele bir de koltuklar deriyse… Aracınızın hızla soğuması için yapmanız gereken tek şey, ön camlardan birini açarak kapıları karşılıklı açıp kapatmak olsun.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_2

Aracınızda oluşan ufak çizikler canınızı sıkabilir. Böyle durumlarda aracınızla aynı renkte bir oje alıp, 2-3 kat çiziğin olduğu yere sürerek kapatabilirsiniz. Derin olmayan çizikler için kaliteli bir pasta cila işinizi görebilir. Ayrıca minik cam çatlaklarına şeffaf oje ile müdehale ederek çatlağın büyümesini engelleyebilirsiniz.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_3

Tanımadığınız ve güvenmediğiniz bir tamirciye aracınızı emanet ettiyseniz, aracınızda düzgün çalıştığından emin olduğunuz parçalarla ilgili sorular sorup onu test edebilirsiniz.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_4

Bu madde sadece araçlarda değil başka yerlerde de işinize yarayabilir. Aracınıza yapıştırdığınız yapıştırmalar çıkartacağınız zaman can sıkıcı olabilir. Bunun önüne geçmek için çıkarmadan önce bir gazete çağıdını 10 dakika yapışkanların üzerinde bekletin ve uğraşmadan, iz bırakmadan çıkarın.arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_5

Aracınız otomatik kilit özelliğine sahip değilse, kışın aracın kilidini açmak donan kilitten dolayı oldukça zor olacaktır. Antibakteriyel bir jeli kilide sürerek buzun hızlıca erimesini sağlayabilirsiniz.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_6

Çok sık peçete kullanıyorsanız, bir kahve bardağına peçeteleri koyarak bardaklık kısmından peçeteleri kolaylıkla kullanabilirsiniz.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_7

Aracın içinde navigasyon vb. uygulamayı takip etmek zorunda kaldınız ve telefonu koyacak uygun yer mi bulamıyorsunuz? Bu sorunun önüne bir lastikle kolaylıkla geçebilirsiniz.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_8

Aracınızın içinde bir çöp kovasına ihtiyaç duyuyorsanız, mutfakta kullanılan bir saklama kabı işinize yarayacaktır.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_9

Aracınızı park ederken tamponu öndeki duvara çarpamamak için belirlediğiniz noktaya havadan bir top asarak nerede duracağınız konusunda kendinize kolaylık sağlayabilirsiniz.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_10

Günümüzde çoğu aracın farlarında plastik madde kullanıyor. Bu madde de güneş altında kaldıkça kararmaya başlıyor. Kararan farınızı diş macunu veya bir pasta cila yardımıyla parlata bilirsiniz.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_11

Küçük bir sünger parçasını ince bir tahta parçasına yapıştırırak klimanızda oluşan tozlardan kurtulabilirsiniz.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_12

Uzun yolda güneş tam gözünüze vuruyorsa pilotların yaptığı gibi ince plastik bir film işinizi görebilir.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_13

Garajınız dar ve kapıyı açtığında duvara vurmamak için sürekli bir çaba halindeyseniz, hemen denizde kullanılan köpük çubuklarından bir tane bulun ve ikiye bölerek kapının duvara vuracağı hizada sabitleyin.

arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_14

Acil durumlar için aracınızın bagajında hayatta kalma çantası hazırlamayı unutmayın!arabaniz-varsa-bunlari-da-bilmelisiniz_15