DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Oturma izni almak zorlaşıyor!

Oturma izni almak zorlaşıyor!

Almanya’nın önemli kentleri Würzburg ve Ansbach’da meydana gelen saldırılar sonrası güvenlik önlemleri üst düzeye çıktı. Ve bununla birlikte oturma izni almanın zorlaşacağının sinyali verildi.\r\n\r\n

Almanya’nın önemli kentleri Würzburg ve Ansbach’da meydana gelen saldırılar sonrası güvenlik önlemleri üst düzeye çıktı. Ve bununla birlikte oturma izni almanın zorlaşacağının sinyali verildi.Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel saldırılar sonrasında acilen güvenlik önlemlerinin artmasını talep etti. Arttırılan güvenlik önlemleri ile ilgili yeni adımlar atılmaya başladı.  Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere güvenlik önlemlerine eklenen yeni maddeleri açıkladı. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere meydana gelecek herhangi bir terör eylerine karşı yüzde 100 garanti vermediğini  “Ancak biz mümkün olabilenler için gerekeni yapmalıyız” sözleriyle açıkladı.

Oturma izni almak zorlaşacak!

demaizeireAngela Merkel’in talimatı ile arttırılan güvenlik önlemleri kapsamında önemli kararlar alındı. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, alınan önlemler içerisinde polis sayısının yükselmesi, teçhizatın güçlendirilmesi ve oturma izni almanın artık zorlaşacağının altını çizdi. Suç teşkil eden ve şüpheli görülen kişilerin daha kolay şekilde gözaltına alınmalarının uygulamaya konulacağını ifade etti. Bunun yanı sıra gözaltına alınan kişilerin sınır dışı edilme sürecinin daha hızlı olacağını kaydetti.Almanya’da oturma izni olan yabancıların herhangi bir suça karışmaları ve yanlış bilgi vermeleri halinde oturma süreleri kısalacak. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, DAES gibi terör örgütlerinde savaşanların Alman vatandaşlığından çıkarılmasının düşünüldüğünü ifade etti.

Çifte vatandaşlık konusuna karşı çıktı!

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, son zamanların gündem maddesi olan ‘çifte vatandaşlığın kaldırılması’ yönündeki konu ile ilgili de açıklama da bulundu. Thomas de Maiziere çifte vatandaşlığın kaldırılmasına da burkanın yasaklanmasına da karşı olduğunun vurgusunu yaptı.