DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Özcan Mutlu, Türkiye’de tutuklanan Die Welt muhabiri ile görüştürülmedi

Özcan Mutlu, Türkiye’de tutuklanan Die Welt muhabiri ile görüştürülmedi

Berlin eyaletinin Yeşiller milletvekili Özcan Mutlu, Türkiye’de gözaltında bulunan Welt muhabiri Deniz Yücel ile görüştürülmedi. Mutlu Yücel’i ziyaret etmek için ne Dışişleri Bakanlığından ne de Adalet Bakanlığından izin alabildi. Her iki bakanlık da Mutlu’nun başvurusunu kaale almadı.Alman haber ajansı dpa’ya konuşan milletvekili, bütün girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi. Mutlu, perşembe günü Yücel’ ziyaret etmek üzere İstanbul’a

Berlin eyaletinin Yeşiller milletvekili Özcan Mutlu, Türkiye’de gözaltında bulunan Welt muhabiri Deniz Yücel ile görüştürülmedi. Mutlu Yücel’i ziyaret etmek için ne Dışişleri Bakanlığından ne de Adalet Bakanlığından izin alabildi. Her iki bakanlık da Mutlu’nun başvurusunu kaale almadı.Alman haber ajansı dpa’ya konuşan milletvekili, bütün girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi. Mutlu, perşembe günü Yücel’ ziyaret etmek üzere İstanbul’a gitmişti. Türk tarafına ‘Bu genci yalnız bırakmıyoruz’ mesajı vermek istediğini anlatan politikacı, Yücel’in siyasi sebepler yüzünden gözaltında tutulduğuna inanıyor. Bunun demokrasiyle bağdaşmadığını anlatan Mutlu, “Ben sadece Deniz Yücel’in değil, tutuklu bütün gazetecilerin salıverilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.https://www.youtube.com/watch?v=xVNPSqf8mVQ

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK VE VERİLERİ SUİİSTİMAL ETMEKLE SUÇLANIYOR

Türk ve Alman pasaportuna sahip olan Deniz Yücel salı gününden bu yana gözaltında. Yücel, terör örgütüne üye olma, verileri suiistimal ve terör propagandası yapmakla suçlanıyor. Gazeteci, solcu hacker grubu RedHack’in Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın e postası üzerinden elde ettiği bilgiler üzerine haber yapmıştı. WikiLeaks platformundan ulaşılabilen bu e postalarda Türkiye’deki medya şirketlerinin kontrolü ve sahte twitter kullanıcıları vasıtasıyla kamuoyunu yönlendirme gibi iddialar yer alıyordu. RedHack Türkiye’de terör örgütü kategorisinde yer aldığı için Deniz Yücel de bu örgüte üyelik iddiası ile gözaltında.

ÖZCAN MUTLU KONUYA BAKAN SAVCIYLA DA GÖRÜŞEMEDİ

Bu yüzden Özcan Mutlu Yücel ile görüştürülmemiş. Emniyet müdür yardımcısı Mutlu’yu dostça karşılamış, ancak politikacı müdür yardımcısının görüşmesini istediği savcıya ne telefonla ulaşabilmiş ne de kendisini makamında bulabilmiş. Bununla birlikte Mutlu Yücel’in avukatlarıyla görüşebilmiş. Avukatların aktardığına göre gazetecinin durumu içinde bulunduğu şartlara göre iyi.

DENİZ YÜCEL’E SICAK YEMEK VE İÇECEK VERİLMİYOR İDDİASI

Gazeteci şu an altı metrekarelik bir hücrede bir tutuklu ile birlikte kalıyor. Daha önce aynı yerde üç tutuklu ile birlikte kalıyordu. İddialara göre Yücel’e sıcak yemek ve içecek verilmiyor. Mutlu ise bu şartları kabul edilemez olarak değerlendiriyor.