DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Pakistan’da yolcu uçağı düştü!

Pakistan’da yolcu uçağı düştü!

Pakistan’dan gelen bu acı haber tüm dünya basınında son dakika gelişmesi olarak yayınlandı. Düşen yolcu uçağında 47 yolcu bulunuyordu.\r\n\r\n

Pakistan’dan gelen bu acı haber tüm dünya basınında son dakika gelişmesi olarak yayınlandı. Düşen yolcu uçağında 47 yolcu bulunuyordu.Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait Chitral-İslamabad seferi yapan yolcu uçağı düştü. 47 yolcu ile birlikte havalanan uçağın çok kısa bir süre ardından düştüğü bilgisi verildi. Uçağın modeli ise PK 330 sefer sayılı ATR 42 olduğu ve Pakistan’ın kuzeyinde düştüğü açıklandı. Meydana gelen kazada ölen yada yaralanan sayısına ilişkin net bir bilgi verilmedi.Pakistan Hava Yolları sözcüsü gerçekleşen kaza ile ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Twitter hesabından yayınlanan mesajda “Üzülerek belirtmek isterim ki bugün yerel saatle 15.30 da Chitral’den kalkış yapan 47 kişi taşıyan uçağımız Abbottabat kenti yakınlarında düşmüştür.” ifadelerine yer verildi.

Pakistan’da Yolcu Uçağı Dağa Çakıldı!

İçerisinde 47 yolcunun bulunduğu PK 330 sefer sayılı ATR 42 model uçağın düştüğü yerin tespit edilmesinin ardından arama kurtarma ekipleri harekete geçti. Tespit edilen yer başkent İslamabad’a sadece 125 kilometre uzaklıkta. Uçağın düşüş anına tanık olan vatandaşlar ise gördükleri karşısında büyük bir şok yaşamıştı. Görgü tanıkları uçağın düşmesinden sonra koyu renkli dumanların çıktığını söylediler. En çarpıcı açıklama ise uçaktan kimsenin kurtarılamadığı ve tüm yanmış cesedlerin etrafa saçıldığı oldu. Yerel yetkili Tac Muhammed Han ise “Tüm cesetler tanınmayacak derecede yanmıştı” dedi.

Ünlü şarkıcı da uçağın içindeydi!

Reuters haber ajansında yer alan haberde ise düşen uçakta ünlü pop starı Junaid Jamshed’in de bulunduğunu bildiriyor. Ayrıca yerel Geo televizyonu da uçağa binen yolcu listesini yayınladı. 47 yolcunun yanı sıra 5 de mürettebat bulunuyordu.