DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Papa Francesco deprem bölgesini ziyaret etti

Papa Francesco deprem bölgesini ziyaret etti

İtalya’nın Ağustos ayında yaşadığı büyük depremin izlerini taşırken Papa Francesco, depremin meydana geldiği İtalya’yı ziyarete gitti.\r\n\r\n

İtalya‘nın Ağustos ayında yaşadığı büyük depremin izlerini taşırken Papa Francesco, depremin meydana geldiği İtalya’yı ziyarete gitti.Papa Francesco, Ağustos meydana gelen büyük depremden en çok zarar gören bölge olan Amatrice kasabasını ziyaret etti. Depremin yerle bir ettiği kasabadaki evlerini kaybedenlerin kaldığı çadırlara giden Papa burada depremzedelerle bir araya geldi. Depremzedelerin yanı sıra prefabrik okulda ders gören öğrencileri de unutmadı. Çocuklarla sohbet eden Papa, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonrasında ise enkazlar içerisinde dolaşarak dualar etti.

Papa Francesco : ‘Sizin için dua ediyorum’

Baba-francessoPapa, Ağustos’ta yaşanan büyük depremin hemen ardından olay yerine gelmek istediğini fakat arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmayı engellemek istemediğini ifade etti. Depremden 2 ay geçmesinin sonrasında deprem bölgesine gelen Papa, “Şimdi size yakınlığımı ifade etmek için buradayım ve sizin için dua ediyor, acınızı paylaşıyorum” şeklinde konuştu. Amatrice kasabasını ziyaretinden sonra Accumoli ve Arquata del Tronto kasabalarını da ziyaret etti.Baba-francesso-1Baba-francesso-2

İşte İtalya’da meydana gelen depremin ayrıntıları…

İtalya’da saat 03.06 sularında meydana gelen deprem bölgede bulunan tüm vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Amatrice ve çok sayıda kasaba depremin etkisiyle büyük hasar gördü. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV), gerçekleşen deprem ile ilgili ilk açıklamayı yaptı. 6,2’lik depremin yerin 10 km altında olduğunu ifade etti. Gece yarısında meydana gelen deprem  Roma’da ve yakında bulunan kentleri de etkisi altına aldı.Amatrice Belediye Başkanı Sergio Pirozzi, basına yaptığı açıklamada, “Kasabamın yarısı artık yok. Molozların altında insanlar var” dedi.

Ölü sayısı 297’ye yükseldi

italya-deprem-images

“Depremle ilgili yapılan ilk açıklamada yaklaşık 18 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişininde hala enkaz altında olduğu bildirildi. Olay yerinde bulunan muhabir Esma Çakır’ın verdiği bilgilerde arama kurtarma ekiplerinin depremden tam 3 saat sonra Amatrica kasabasına ulaştığı açıklandı. Depremin etkisiyle evler büyük hasar gördü ve bazı binalar yıkıldı.” Bu haberin ardından bölgedeki ölü sayısının 297’ye yükseldiği bilgisi verildi.

2. deprem meydana geldi

Büyük hasar ve yıkıntıların olduğunu depremin ardından yanı bölge ikinci depremle sallandı. İkinci deprem 5,5 şiddetinde hissedildi. Daha önceki yıllarda gerçekleşen derpem 6,3 büyüklüğünde olmuş ve 300’ü aşkın kişi yaşamını yitirmişti.